lördag 15 augusti 2015

Immunitet mot verkligheten 2015

En bra och intressant artikel om IS framfart och hur svenska feminister lever i någon naiv tro och förnekelse om vad som håller på att hända i DN (länk). Det är ett rent faktum att islam inte respekterar kvinnors rättigheter.  Huruvida detta är förankrat i koranen eller bara påhitt av imamer struntar jag blankt i, konsekvenserna är desamma, och ingenting jag accepterar.

När det begav sig fanns det präster inom svenska kyrkan som emotsatte sig kvinnliga präster. Det var emot deras tro var argumentet, men jag har ingen åsikt. Man kan dock konstatera att det handlade om svenska präster och en religion vi haft i detta land i runt 1000 år. Visst, man anpassade sig till verkligheten och nutid och jag har inget problem med kvinnliga präster eller biskopar.

Var är nu kraven på kvinnliga imamer från svenska feminister? Nähä…att ge sig på kristendomen och prästers tolkningar av denna går tydligen bra i Sverige, men imamer, muslimer och islam har tydligen någon form av immunitet mot all kritik eller ifrågasättande.
 
En gammal skrift från 600-talet är alltså accepterbart över svensk lag och jämställdhet enligt svenska feminister, och inte en röst höjs i detta land emedan man t.ex. bygger moskéer där kvinnorna må sitta i bakgrunden.
 
Men om någon river av en muslimsk kvinna sin huvudbonad vad den nu heter (hijab, burqa, kebab, niqab?), blir det ett jäkla liv på feministerna, och det är blir sympatiaktioner för rätten att bära denna huvudbonad. Eller rättare sagt för kvinnorna som tvingats till detta av islam eller muslimska män. Så mycket för jämställdhet och kvinnors rättigheter...så var är ni nu feministerna?

Inga kommentarer: