måndag 3 augusti 2015

Ut ur EU och släng ut tiggarna

Rasmus Törnblom är ordförande i MUF och skriver på debattplats i SvD om öppenhet. Egentligen är det mest svammel och visioner i hela artikeln. Men den återspeglar även en ren naivitet. Vilket parti som helst inom hela sjuklövern skulle kunna ha skrivit detta. Floskelordet som är genomgående är ”öppenhet”. Törnblom står alltså för öppenhet och det är vad han vill att moderaterna ska ha som paroll.

Nu tar vi det från början. Sverige är ett litet land i norra Europa med stor arbetslöshet, bostadsbrist, ett utbyggt socialt system för de egna medborgarna primärt och med mycket höga skatter. Samtidigt finns det givetvis massor med människor över hela välden som vill ha en bättre levnadsstandard. Det är inte konstigt alls, det vill vi nog alla ha. Men vinstlotten har alltså blivit att smuggla sig från länder med sämre sociala system och sämre levnadsstandard till just Sverige eftersom migrationspolitiken medger en stor chans till att få bosätta sig i landet. Dessutom, möjliggör det för anhöriga att komma till Sverige.
 
Självklart är det så att det finns enorma mängder personer i världen som vill ha en bättre levnadsstandard, men det gör dem inte till flyktingar. De zigenska tiggarna vi har i stort sett i vartenda hörn är ett typexempel. De kommer hit för få ett bättre liv än i Rumänien man ska upplåta mark till dem i Lund och vi ska tycka synd om dem. Givetvis finns det s.k. myter om tiggeriet från Rumänien, och man kan enkelt göra en koppling med denna artikel och svamlet Ullenhag körde med om just myter och invandring.
 
Men problemställningen är mycket enkel; det är helt enkelt människor som kommer hit för en bättre levnadsstandard. Precis som alla de som kallas för flyktingar (men inte är sådana vilket är minst 90%), om man på något sätt kan få bättre levnadsstandard tar man till de medel som behövs. Man kan tigga, ägna sig åt kriminalitet eller leva på vårt sociala system.
 
Men på vilket sätt bidrar alla dessa människor till Sverige? Svaret är enkelt – det gör de inte, de har kommit hit för att utnyttja det sociala system man i detta land byggt upp och är avsett för de egna medborgarna. Eller så tigger man allt för att få en bättre levnadsstandard. Huruvida tiggeriet är organiserat spelar mindre roll, men givetvis är det så att om det är organiserat pratar vi definitivt inte om att hjälpa nödlidande människor utan om att stödja illegala organisationer, för de som ger pengar till tiggare.
Men låt oss nu göra en återkoppling till Törnbloms artikel. Det hela går ut på att vi skulle tjäna på globalisering, öppna gränser och acceptans av i stort sett alla som vill komma hit. Detta är oerhört naivt. Det är bara att inse att det finns enorma mängder fattiga i världen och vårt lilla land kan inte ta hand om alla som kommer hit och vill ha en bättre levnadsstandard av olika skäl. Att gå med i EU och att ovanpå det släppa in de som nu kallas EU-migranter är ett tydligt bevis på hela politikens misslyckande.
Vidare ska man veta att Rumänien är ett land som får massor med pengar av EU, samtidigt som vi betalar nästan 30 miljarder årligen till just EU. Ovanpå detta ska vi alltså ta Rumäniens sociala problem som vi ska ”tycka synd om”, samt det pratas om att vi ska betala hjälpinsatser i Rumänien, för att på så sätt slippa se tiggare i vartenda gathörn. Historien är direkt vansinnig och fullt i nivå med att ta emot alla ”flyktingar” som betalar för att smugla sig hit för en bättre levnadsstandard.

Vi har alltså stor arbetslöshet, akut bostadsbrist, dålig sjukvård, dåliga skolor, låga pensioner, taskiga äldreboenden, inget försvar medan vi ska tycka synd om tiggare, hjälpa dem och ta emot varenda kotte som avsiktligen har smugglat sig hit och sedan deras anhöriga och försörja dem. Det är en sak om ett land har tiggare för att man är ett fattigt land, men detta är ett rent importerat problem orsakat av just politiker som Törnblom, med någon flummig vision om öppenhet, och personer som tror att de hjälper någon genom att ge de importerade tiggarna pengar.

Jag kan tänka mig att ge pengar till svenskar som är hemlösa, men kommer aldrig ge ett öre till importerade tiggare som sannolikt är organiserade och hitresta från andra länder just för att tigga.

2 kommentarer:

@rostaratt sa...

EU medlemskap är som att sälja sitt land genom en generalfullmakt.
Vi bör träda ur inom kort. Ett EU vars rätt går före Sv är fullständigt vansinne.

http://snaphanen.dk/2015/07/28/mogherini-will-change-europe-into-an-islamic-hell/

Ulmerkotten sa...

Jag kan faktiskt bara instämma.