tisdag 4 augusti 2015

Östermalms tunnelbanestation

SD:s kampanj på Östermalms tunnelbanestation är ju i media. Som vanligt anser sig vänsterelement stå över lagen och ha rätt att göra som de vill, vilket i detta fall rör sig om att riva ner kampanjen.

Att man finner olika saker ”stötande”, betyder inte alls all man har någon som helst rätt att agera som privatperson eller organisation utöver vad lagen medger. I detta fall är det alltså en rent affärsmässig överenskommelse mellan SL och SD. Det är alltså SL:s lokaler och de har alltså beslutat att denna kampanj ska tillåtas och får betalt för detta. SL är ett företag och det är deras beslut och inte något som demokratifrånvända vänsterelement har rätt att göra ett dyft åt.
 
Men problemet är alltså enligt vänsterelementen att de finner kampanjen stötande. Det är alltså ett rent subjektivt begrepp och jag finner en massa saker stötande. Men det ger mig inte någon som helst rätt att agera annat än på de sätt som gäller för ett öppet demokratiskt samhälle. Jag kan t.ex. i detta form kritisera eller ifrågasätta vad politiker säger, affischer, eller annat politiskt material. Det är en ren demokratisk rättighet. På precis samma sätt har jag rätt att hyra annonsplatser, t.ex. i tunnelbanan eller i media för politiska budskap.
Men ovanpå detta ligger en viktig princip; inget meddelande må strida mot lagen på något sätt och det är den som står för en annonsplats eller en tidning som bär ansvaret för att inget olagligt publiceras.  Detsamma gäller t.ex. detta forum där jag skulle ta bort uppmaningar till brott, rasism eller andra saker jag anser strider mot lagen, om någon nu skulle komma med sådana kommentarer till det jag skriver.

Så knutpunkten i hela problemet när det gäller SD:s kampanj på Östermalmstorgs t-bana ligger i om den är olaglig eller inte. SL har uppenbarligen gjort bedömningen att så inte är fallet. Vidare är SL ett företag, som givetvis måste ta hänsyn till sina kunder, men detta har de givetvis även vägt in eftersom de godkänt kampanjen. Att det finns missnöjda kunder beträffande biljettpriser, färgsättning på stationerna, och mycket annat är en självklarhet. Alla kan inte vara nöjda med allt, och som sagt vad man finner stötande är enbart subjektivt.
Under valrörelser tillåter man ju valaffischer att spikas upp, och själv har jag funnit många av dem direkt stötande. Tänk bara att se Ullenhags, Lööfs, Sjöstedts eller Löfvéns idolbilder tillsammans med sedvanliga floskler på tunnelbanestationer. Det finner jag mycket störande. Men jag har ju valet att hoppa av vid en tidigare station, ta bilen eller cykeln. Men det ger mig ingen rätt att riva ner affischer eller ens störa torgmöten dessa personer håller. Tror någon på dem, (det är nog snart ganska få), är det deras problem, inte mitt. De har rätt att annonsera och hålla torgmöten, det är vad demokrati handlar om, så länge de håller sig inom lagen. Vidare finner jag tiggare mycket störande, i synnerhet om de kommer fram till mig t.ex. när jag väntar på en buss och kör en pappersmugg under ansiktet på mig. Det är för mig minst sagt störande.

Men vänsternissarna tror uppenbarligen att demokrati är att skrika högst som gäller, våld och hot är dem ej heller främmande samt olagliga dataintrång som Researchgruppen ägnar sig åt och skandalpressen (Expressen), publicerar tillsammans med lögner och olagliga smygfilmningar av personer i deras hem. Mot det sistnämnda reagerade ingen, och inga fällande domar. Det är svensk demokrati i ett nötskal, olagligheter som är i linje med sjuklöverns politik är inte stötande eller ens juridiskt straffbar, men det är klart att vänsternissar kan uppleva det SD skriver som stötande orsakar stora rubriker.
 
Det är ett rent faktum att landet översvämmats av tiggare från forna östblocket, och att SD är det enda parti som emotsätter sig detta och är därmed Sveriges enda oppositionsparti till både den naiva migrationspolitik som bedrivs och alla PK-lögner som blivit legio.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.nsd.se/nyheter/boden/tva-misstankta-for-manniskohandel-9441412.aspx

Ulmerkotten sa...

Den artikeln är det ju lite märkligt att en (s)-tidning skriver eftersom den inte är direkt PK. Det ska ju vara synd om alla som kommer till detta land. Men det är ju symptomatiskt att polisen inte har några resurser, och allt kommer bergis bli nedlagt i brist på bevis och motsägelser.