fredag 21 augusti 2015

Strutsen börjar få syrebrist

Visst är det lite märkligt? Jag har aldrig tidigare stött på fenomenet att man ifrågasatt opinionsinstitut och deras metoder att utföra undersökningar. Men nu publicerade YouGov en undersökning dör SD var störst, och vips kommer en hel hög med experter och ifrågasätter allt de kan när det gäller på det sätt Yougov gör sina opinionsundersökningar.
Givetvis är det så att alla opinionsundersökningar har sina brister och YouGov är säkert inte bättre än andra, och det brukar ju variera en del mellan de olika företagen som gör dessa.
Men det märkliga är att man i stället för att fråga sig vad som är fel med den politik man för, så kör man igen huvudet i sanden och mumlar sina mantran. Det är ju ganska uppenbart att svenska folket tycker att den migrationspolitik som förs är rent vansinnig och SD står som enda alternativ för att få stopp på denna. Men politikerna inom sjuklövern inser inte verkligheten, och nästa steg är väl att ifrågasätta om vi ska ha demokrati eftersom medborgarna är så korkade att de inte fattar sitt eget bästa. Man har och kommer ytterligare radera ut i stort sett radera ut alla partigränser på den heliga migrationspolitikens offeraltare. SD har alltså visat en linjär uppgång sedan valet och det är bara en tidsfråga innan alla andra institut som gör sådana här undersökningar kommer till samma resultat. Ska man då ifrågasätta alla dem?

När snart Decemberöverenskommelsen sätts på prov kommer den antingen leda till en ren hönsgård i riksdagen, eller så kommer det stå klart för väljarna att det numera bara är två block; SD eller sjuklövern. Småpartier som KD, C och FP har snaran runt halsen och kommer behöva profilera sig. Men om man hedrar Decemberöverenskommelsen har man suddat ut alla partigränser, och skiljelinjen kommer framstå med all tydlighet.

Kanske kommer man fatta att man inte kan sopa alla problem under mattan i synnerhet som det ekonomiska läget är minst sagt ansträngt trots ett av världens högsta skattetryck. Detta samtidigt som svenska medborgare får allt mindre av alla dessa pengar av olika skäl, ingen har en aaaaning om vad invandringen egentligen kostar, och vidare blir antalet asylsökande ekonomiska lycksökare allt fler. Svammel om att yrkesutbilda flyktingar till arbeten som inte finns och bostadsbristen blir (om möjligt), alltmer akut. Svammel som Ullenhag var svensk mästare på, lurar ingen. Väljarna har märkligt nog egna hjärnor och det börjar klarna varuti problemställningen ligger. Det sitter tiggare i snart vartenda hörn i våra städer från Rumänien. Nysvenskan kallar dem EU-migranter.

Det ser ut som strutsen håller på att dö av syrebrist med huvudet under sanden.
När strutsen sedan har dött och ska begravas, finner jag det passande att hålla ett tal om att propagandatekniker och manipulerande av medborgarna som härstammar från DDR-regimen inte fungerar 2015, då medborgarna nu har tillgång till internet och informationskanaler som inte kan styras och kontrolleras. Media befinner sig i limbo och vet inte hur de ska agera. Allt i en konflikt av att publicera verkligheten och att fortsätta rapportera enligt sina instruktioner. De närmaste åren kommer att bli mycket intressanta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lite tips till dem som skall käfta ner SD.

De ingående magiska orden utan vilka debatten ej kan föras:

- människosyn
- människors lika värde
- människor som flyr för sina liv

Orden/fraserna blandas och yttras i valfri ordning under stort allvar och med sträng min och upprepas i både högt tonläge och högt tempo tills omgivningen ger upp av pur utmattning eftersom ingen som helst mental kontakt förefaller kunna etableras med invandringsdebattören.

Vill man som invandringsdebattör därtill kokettera och lite småmalligt visa på särskild intellektuell höjd kan man ibland tillfoga det lilla ordet "utmaning" som faktiskt kan ge en pytteorientering om att det möjligtvis kan finnas någon infinitesimal insikt om att kan vara något, något mer än en walk in the park att posera som en delmängd av den humanitära stormakten.

ASGARV!

Ulmerkotten sa...

Haha, ja det känns igen. Mästaren i att svamla på nysvenska var ju Ullenhag. Han kunde även kombinera svamlet med visioner om framtiden - genialt! (Ironi)

Avigsidan har ju sedan länge en floskelgenerator för företag, som finns på denna länk: http://www.avigsidan.com/avigsidan/floskler.html

Vidare hade vi, där jag jobbade s.k. Bullshit Bingo. Åhörarna till presentationer fick var sin bricka (5 x 5) med floskelord, och sedan var det bara att få fem i rad under lyssnandet, för att då ställa sig upp och ropa "Bullshit!". Det kanske vore läge att införa politiska varianter av dessa spel. Kanske som Appar...

Blogger sa...

Get daily suggestions and methods for generating THOUSANDS OF DOLLARS per day ONLINE totally FREE.
GET FREE ACCESS TODAY

Blogger sa...

ClixSense is a very popular get-paid-to site.