onsdag 5 augusti 2015

SL är kissnödiga

Nu är SL kissnödiga, och kommer med en riktigt dum motivering till att stoppa SD:s annonsering i taket ovanför rulltrapporna. Motiveringen är att det medför risk för personsäkerheten om, någon försöker riva ner dem.
Men hallå, vems problem är det? Om någon idiot hoppas ner på spåren, åker mellan vagnarna eller på andra sätt riskerar att skadas är det inte SL:s problem. Om man är så korkad att man inte fattar utrymmet som detta gäller avser upp- resp. neråkning i rulltrapporna anser jag att SL inte har något som helst ansvar för om någon skadar sig vid annat begagnande av utrymmet.
Men låt oss säga att SD köper annonsutrymme på väggarna bakom där tågen går, ska det då inte vara tillåtet för att idioter kan tänkas både hoppa ner på spåren samt komma åt kontaktskenan med högspänning?
Hela argumentet och är alltså rent löjligt och SD har betalat för dessa annonsplatser. Det är alltså SL:s och polisens ansvar att se till att de inte blir nedrivna. De som river ner dem ska bli straffade för skadegörelse. Skadar de sig vid försök att riva ner affischer har de enbart sig själva att skylla och det är inte SL:s problem.
Men det kritiska är att man backar när det gäller yttrandefrihet. Man tillåter alltså att gatans parlament sätter sig över yttrandefriheten och använder svammel om personsäkerhet som argument. Accepterar man detta har man ett direkt principfel och hela yttrandefriheten står på spel. Givetvis är det så att ju mer militanta gatans parlament blir ju större risker innebär det, men det betyder bara en kapitulation av samhället för våld och där i synnerhet vänsterextremister inte respekterar grunden för demokrati. Vi har sett sabotage mot vallokaler, hot mot SD-politiker och skadegörelse. Hur man på alla sätt försöker stoppa officiella möten och sammankomster för SD, samt sabotera dem.
 
Gatans parlament hör inte hemma i en demokrati. Varje påhopp i syfte att förhindra människor att uttrycka sina åsikter, samt i detta fall att uttrycka dem i skrift är ett direkt hot mot yttrandefriheten och demokratin. Men SL backar. Ärligt talat – om någon försöker riva ner politiska budskap, tillhörande vilket parti det vara må, och denne skadar sig är jag inte på något sätt beklagande, förutom beträffande att vi har allmän sjukförsäkring vilket innebär att skattebetalarna får betala för dessa idioters tilltag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mediamammor på Södermalm är väl oroliga att deras telningar skall ramla och slå sig.

Ulmerkotten sa...

Har telningarna förirrat sig till Östermalm förstår jag mammornas oro. Tyvärr verkar de man ser på filmerna från t-banestationen i fråga vara mer än 18 år.
Kanske kan de funka som ensamkommande flyktingbarn från ett land i söder (Södermalm), i Oscars församling...flyktingasyl för att de är förföljda av SD eller någon annan organisation de inte gillar.

Ulmerkotten sa...

Men det fiffiga är betala t-banebiljetten till telningen, och när denne fått asyl på Östermalm kommer morsorna från Söder till Östermalm, givetvis som "anhöriginvandring".