måndag 24 april 2017

1.7 miljoner förslösade


Detta är en historia hur man försnillar skattepengar (länk). Man har alltså en man som har blivit utvisad 2003, sedan följde kvinnan alltså inte med tillbaka till hemlandet, utan stannade i Sverige och levde på bidrag fram till 2016. Vi pratar alltså om en tidsperiod på 13 år. Men från 2008 upptäcker man alltså att kvinnan och barnen inte alls finns i landet, och man har alltså sedan detta år betalat ut 1.7 miljoner.

Nu kräver man alltså kvinnan på detta belopp, vilket man aldrig kommer att få se röken av. Alltså en skrämmande nonchalans när det gäller utbetalning av en hel rad bidrag och medborgarnas surt förvärvade skattepengar.

Men vidare kan man ju fråga sig varför artikeln inte innehåller någon information om nationalitet eller hur många barn det rör sig om. Det förstnämnda är relevant information. Vidare undrar man ju i detta land, som vurmar för att familjer ska återförenas med anhöriginvandring, hur man kan utvisa en familjefar, men låta hans fru och barn stanna i landet? Upplägget är ganska uppenbart, och man har alltså kunnat leva gott i något annat land i minst nio år på svenska skattebetalares bekostnad.
För att citera en gammal socialdemokrat vid namn Gustav Möller: ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket.”. Man frågar sig vem eller vilka som kommer ställas till svars för detta? Svaret är givetvis – ingen. Men man kan även frågan sig hur många liknande fall det finns.

Inga kommentarer: