tisdag 11 april 2017

Lite klarlägganden

Jaha, så Akilov ville byta ut advokaten (länk). Maken till fräckhet! Han ska vara förbannat glad att han ens har rätt till en advokat i första läget. Att ovanpå detta komma med att vilja ha en sunnimuslimsk advokat i detta land är oerhört fräckt.
Det är ganska lätt att rasa in i rent hat och vad man tycker är rimligt straff för denne terrorist och mördare. Akilov tyckte sannolikt att han ska dömas enligt sharialagar som muslim.
Så nu inställer sig alltså problemställningen; om man accepterar muslimer i detta land som alltså har egna skolor, moskeér, kvinnoförtryck, synen på homosexuella, krav på halalmat och mycket annat. Kanske alla de som mördats av IS, kunde ställa krav på vilken försvarare de ville ha, eller hur de ville få halsen avskuren, levande brända eller avrättade.

Nu har alltså den vänsterextrema PK-tidningen Expo gjort en kartläggning över att siter som denna, och kallas ”högerextrema” ondgör sig över ”kärlek efter attentatet”. Det smarta är givetvis att SvD inte står själva för detta, utan just Expo och deras s.k. kartläggning vilket inte är annat än ren PK-propaganda (
länk).

Men ta nu och läs det jag skrev igår om detta, så fattar du kanske vad det handlar om. Men samtidigt vill jag förneka att denna site är högerextrem. Visst, kanske en aning höger och konservativ, men inte extrem. Dessutom vill jag än en gång påtala att det inte är varken en främlingsfientlig eller rasistiskt site. Man måste fatta att migrationspolitik, främlingsfientlighet, asylpolitik och rasism är helt olika saker. Vi tar det lite pedagogiskt för att till och med muppar på Expo ska kunna fatta:
  • Migrationspolitik är den politik ett land för avseende immigration men även emigration. Det är alltså i vårt land regeringens ansvar.
  • Främlingsfientlighet är ett rent påhittat och nysvenskt ord, som innebär att den som inte gillar den migrationspolitik som förs av regeringen är just främlingsfientlig, men enbart när det gäller immigration då man av någon outgrundlig anledning är fientlig mot personerna som personerna som vill immigrera till detta land.
  • Asylpolitik, är de acceptanskriterier regeringen dikterar för migrationsverket för att en person ska beviljas asyl.
  • Rasism är helt enkelt rasideologisk värdering av olika personer baserat på vilken ras en människa tillhör. Det var en accepterad vetenskap i synnerhet runt mitten på förra seklet.
Det innebär allstå att man kan vara kritisk mot den invandringspolitik och/eller asylpolitik som förs utan att för den skull vara rasist eller ens främlingsfientlig. Denna site är varken rasistisk eller ens främlingsfientlig. Jag har inget emot personerna som kommer hit baserat på hudfärg eller etnicitet. Men problemet jag har är med migrationspolitiken som jag anser är alldeles för generös och rent naiv.
De senaste årens problem och kostnader talar sitt tydliga språk. Givetvis finns det en mängd olika parametrar ovanpå detta som komplicerar migrationspolitiken. Men att påstå att någon som är kritisk mot den migrationspolitik som förs är främlingsfientlig eller rasist är direkt felaktigt.

Inga kommentarer: