fredag 21 april 2017

Löfvén på Gotland


Man blir lite frustrerad över att Löfvén och Hultgren nu paddlar runt Gotland och jagar billiga politiska poäng, med att snacka om stridberedskap och annat. Man visar upp sig med soldater och åker stridsvagn, och hela scenariot känns igen från gamla kommunistiska länder där ledarna visar upp sig med militär för att på så sätt inge förtroende och ett intryck av att man har en stark armé eller stark försvar.

Sanningen är snarare den att Sveriges försvar är i det närmaste obefintligt, och det hjälper föga att Löfvén försöker visa upp sig på Gotland med militär personal.
Det har de senaste årtiondena varit en helt medveten politik att utarma försvaret till det rena skämt det är idag. Det borde inte lura någon med politiker som visar sig med det s.k. försvaret och media som visar bilder på eldrören på stridsvagnar eller kommer lyckliga upp från luckor på vagnar.

Problemet är att man nu inte har ett öre för att rusta upp försvaret, och vidare skulle det ta tiotals år att just få ett försvar värt namnet. Regementen är nedlagda, hela KA är skrotat, systemen gamla och numerären, både avseende personal och utrustning är alldeles för låg.
Så nu kör propagandamaskineriet med att visa Löfvén i stridsvagnar och vid Gripenplan vilket ger bilden av samförstånd mellan regeringen och militären samt intrycket av ett starkt försvar.
Givetvis kan man även komma med påståenden om att de modifierade Leopardvagnarna är bäst i världen och annat för att förstärka bilden (
länk). Hur många vagnar har man på Gotland? Ett kompani på 12 vagnar kanske…

I den mån man utlovar pengar från regeringen är det småbelopp och man ser till att ha en budget som sträcker sig långt bortom nästa val, vilket alla fattar innebär att man inte behöver göra några reella satsningar, utan bara är rena flumvisioner.
Två typiska propagandabilder:

2 kommentarer:

Edward sa...

Snart har Stefan Löfvén tittat på fler saker än Kim Jong-il.
http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

Anonym sa...

Även fortsättningsvis kommer man att prioritera asylartisterna som uppträder i form av oidentifierade araber.

Och deras så kallade anhöriga.

Vad skulle kunna gå fel?