fredag 14 april 2017

Politikens amöbor


Nu är det tydligen överbud inom sjuklövern om hur man ska förebygga fundamentalistisk islam, utvisa kriminella migranter, avhysa de som fått avslag på asylansökan samt de som olagligen befinner sig i landet (s.k. papperslösa) (länk).

Baserat på terrordådet i Stockholm har alltså samtliga sjuklöverpartier kommit fram till att situationen är ohållbar, vilket knappast kan betecknas som överord. Alltså en situation de själv orsakat, och man kör med överbud för att både vinna röster och hitta på olika ”plåsteråtgärder” för att lindra skadan. Snacka om billig och kortsiktig politik, amöbapolitik.
Förutom alla problem man förorsakat och jag inte ids räkna upp igen, har man givetvis problemet att man inte kan förutsäga vad, när och hur terrorister kommer att slå till. Det finns givetvis ett antal scenarion som terroristerna inte använt sig av än, men det är väl bara en tidsfråga. Jag tänker inte tipsa om sådana, men det kan vara mycket svårt att förhindra dem. Just nu är det alltså inne att försöka förhindra kapade lastbilsattacker, och tidigare var och fortfarande är det flygplanskapningar. Men problemet är att det är ett rörligt mål, beträffande antal personer inblandade, när de kommer att slå till, hur de kommer göra det och på vilket sätt. Ej heller har vi en aning om hur många det rör sig om. Det är föga förvånande att man i Danmark överväger gränskontroller mot Sverige.
Fridolin är nog en av de minst trovärdiga amöbapolitiker man någonsin har stött på, kanske i konkurrens med Ullenhag. Nu kan man i denna artikel läsa att ”De som inte ska vara i Sverige ska bort”, enligt Fridolin (länk).
Samtidigt har vi tiotusentals personer som alla fattar inte kommer hittas eller kan transporteras ur landet. Tack Fridolin och Löfvén, Ni har nu ordnat en perfekt grogrund för alla former av kriminalitet som vi alla kan se början på. Man har även de senaste dagarna sett Löfvén tala framför en bild av svenska flaggan. Bara för några år sedan hade han rubricerats som främlingsfientlig rasist, men nu gäller det att spela landsfader som tar ansvar. Som sagt; amöbabeteende.Men eftersom det är påsk, tänkte jag bidra med ett event från Waldkirch i närheten av Staufen, från förra året för de som vill se riktiga häxor.


Inga kommentarer: