torsdag 20 april 2017

Litet bamseplåster


Nu öppnar alltså socialdemokraterna för att utrusta de som ska avvisas med fotboja (länk). Uppenbarligen en eftergift för miljömupparna och Fridolin. Vad man måste fråga sig är hur användning av fotboja ska kunna hjälpa att lokalisera de som avser avvika efter ett utvisningsbeslut. Problemet är att man inte kan hitta dem och de lever som s.k. papperslösa (vilket är illegala immigranter).
Vad jag menar är att för den som vill avvika, är det bara att bara klippa av sig bojan och försvinna. Man kan ju rimligtvis inte utrusta alla asylsökande med fotboja vid ankomsten, vilket innebär att man måste förse bara de som har fått utvisningsbeslut med sådan.

Låt oss ponera att en person befinner sig på en flyktingförläggning och sedan förses med fotboja för att kunna lokaliseras, och fysiskt förpassas från landet. Vad är det då som hindrar personen från att gå en bit från förläggningen, klippa av sig bojan kasta den i närmaste vattendrag och sedan bara försvinna? Eller är man så naiv att man tror att personen kommer snällt springa runt med sin boja med ett avvisningsbeslut?

Det rätta att göra är givetvis att om en person får ett avvisningsbeslut; givetvis i första läget skicka dem från landet direkt när beslutet kommer, eller om så ej är möjligt, se till att de hamnar på förvar vilka man inte kan avvika från.
Men i första läget och redan vid då en person dyker upp i landet gäller Dublinöverenskommelsen, d.v.s. att en flykting ska söka asyl i det första EU-land denne kommer till. Det faller på sin orimlighet att en person som kallar sig flykting har transporterat sig genom hela EU, och hundratals mil för att söka asyl just i detta land. Men visst tar vi emot riktiga flyktingar i detta land – det är s.k. kvotflyktingar, men det är bara några tusen. Resten är inget annat än ekonomiska lycksökare som kommer hit för att leva på det sociala skyddsnätet, är ute efter en bättre levnadsstandard eller pengar att skicka tillbaka till släktingar i hemlandet.

Givetvis borde man även införa temporära uppehållstillstånd och svenska medborgarskap. I den mån man begår brott som renderar i fängelsevistelse, reser tillbaka till länder man ”flytt” från eller har något samröre med militanta islamister ska uppehållstillståndet eller medborgarskapet dras tillbaka.
Fotboja…är som att sätta ett sött litet bamseplåster på en blödande stor pulsåder, och politiskt som ren populism för att visa att man gör något, och vinner lite tid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Rymningssäker halsboja, se trailer till filmen Wedlock från 1991
https://youtu.be/B6hGvRSQJaw