måndag 17 april 2017

I det berikade landet


För några dagar sedan skrev jag om att invandrare som tror att släktingarna är döda kan intyga detta ”på heder och samvete”. Nu har vi nästa fall med en tomte som flyttat tillbaka till landet han flytt från d.v.s. Irak, och sedan levt gott där på svenska skattepengar i fem år, och inkasserat närmare 800.000 kr på olika sätt i form av bidrag (länk). Givetvis har han dubbla medborgarskap. Nynäshamnsposten rapporterar att han ”måste betala tillbaka allt” som rubrik. Tror någon att så kommer ske? Bara rubriken är rent naiv, men man kunde ju inte skriva att svenska myndigheter varit minst sagt naiva eller komma med en rubrik som antyder detta.
Är det någon som tror att ett enda öre kommer att betalas tillbaka av en person som bor i Irak, och har en bra svensk skatteslant att leva för?
Var är kraven på försäkringskassan eller svenska myndigheter på att denne bedragare ska förlora sitt svenska medborgarskap och utvisas från Irak för att kunna straffas här?
Var är kraven på svenska myndigheter att ta ansvar för felaktigt utbetalde pengar? Eller politikerna som har satt upp rent naiva regler och tror att ”heder och samvete” betyder ett dyft för personer från andra kulturer?
Man kan inte låta bli att fråga sig hur många miljoner eller miljarder som betalas ut till de ”flyktingar” som återvänt till sina hemländer och där lever gott på svenska skattepengar ”på heder och samvete”. Ånyo, blir man minst sagt kräknödig när man hör om fall som detta och hur svenska pensionärer tvingas leva på svältkost och bli undernärda om de inte klassas som fattigpensionärer (
länk). De som byggt upp välståndet i detta land, och nu är gamla är inte värda ett dyft. Tack Löfvén et al. Berikning är det som gäller, som i Tensta, Biskopsgården, och andra berikande områden.

Inga kommentarer: