fredag 14 april 2017

Guldbyxor med skattepengar


Annika Strandhäll (s, länk) försöker tappert försvara att man betalar ut massor med pengar till s.k. ensamkommande flyktingbarn, som tror att deras föräldrar är döda. För det första är de inte ensamkommande, de är gruppsmugglade hundratals mil, genom hela Europa, över dussintalet gränser och från MENA-länderna vanligtvis. Sedan frågar man sig givetvis varför någon i Sverige ska ha en massa pengar för att föräldrarna i fjärran länder är döda?
Så för att få ut en massa pengar måste de alltså intyga ”på heder och samvete” att de ”tror” att föräldrarna är döda. Ärligt talat, hur kan man tro något på ”heder och samvete”? Om jag tror att jorden är en grön, platt ost och snurrar runt en påse jordnötter kan jag intyga det på heder och samvete. Tro är en sak, veta är en helt annan, och i den mån man inte vet kan man inte intyga något på heder och samvete. En helt vansinnig paradox alltså. Vad än en person påstår eller tror har skett i ett MENA-land, kan givetvis ingen svensk myndighet motbevisa.
Vi hamnar alltså i tre lägen; antingen intygar en hitsmugglad person att föräldrarna är döda, och kan då kvittera ut en massa pengar att skicka hem, det andra alternativet är att man ”hittar” halva släkten och kan ta hit dem som ”anhöriginvandring”. Men som tredje alternativ, och valsen för migrationsverket är helt otrolig får man en flygbiljett hem och runt 30.000 kr på fickan i återetableringsstöd (
länk).

Är det sedan någon som undrar varför detta land är en magnet för alla lycksökare från MENA-länder? Det är alltså en win-win-win situation att smuggla någon till Sverige. Antingen kan hela släkten komma hit som ”anhöriginvandring”, ”flyktingbarnet” kan skicka hem stora mängder pengar varje månad då denne ”tror på heder och samvete” att föräldrarna är döda, eller om lögnerna inte fungerade – resa hem med 30.000 kr i svenska skattepengar på fickan.
Tack så mycket Strandhäll för din och regeringens enastående bevis på ren inkompetens och naivitet. Men är det skattepengar man sprider finns det ju inga gränser och guldbyxorna är på, med andras pengar..

Inga kommentarer: