tisdag 18 april 2017

Helt rätt, Jomshof


Så Jomshof gjorde kopplingar mellan islam och terrorism i talarstolen. Veronica Palm (s) har tydligen reagerat på detta. I Expressen kan man läsa detta (länk): 
"I riksdagens talarstol sprids just nu islamofobi i en osedvanlig grov form", skriver hon på Twitter.
Hon utvecklar för Expressen.se: – Det var klassisk rasism och den här gången riktad mot muslimer, att rabbla upp grupper och företeelser som inte är bra, som terrorism. Det han gjorde var att ge bilden av att det är en del av den muslimska kulturen eller islamska traditionen. Det är inget annat än att sprida fördomar kring muslimer och det är islamofobi.
– Sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen har jag hört mycket eländiga saker men jag har aldrig hört något så tydligt förut som har hela sin utgångspunkt i ett hat och förakt mot islam.
Det är alltså några dagar sedan en militant muslimsk terrorist kört ihjäl människor i centrala Stockholm. Vi vet hur IS behandlar kristna. Vi vet hur Al-Shabaab och Boko Haram beter sig. Vi vet att ett stort antal terrordåd de senaste drygt 15 åren utförts i islams namn och hur oskyldiga människor mördats urskiljningslöst. Det är inte ”fördomar” vilket alla islams offer skulle kunna intyga – alltså de som inte urskiljningslöst mördats. Man kan läsa i koranen att en god muslim ska döda så många otrogna som möjligt och kommer sedan till himlen.
Detta går att läsa: ”När I möten dem som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem! Slån dem då i bojor!… De, som dödats för Guds sak, deras gärningar skall han aldrig låta gå om intet. Han skall vägleda dem och sköta om deras sak på bästa sätt. Och låta dem ingå i paradiset, sådant han lärt dem känna det…Men död åt dem, som äro otrogna! Deras gärningar gör han om intet. Och detta därför att de försmå vad Gud nersänt, och så låter han deras gärningar förspillas”. Koranen, Sura 47:4
Att mot denna bakgrund nämna att Jomshof det rör sig om islamofobi är rent larvigt. För det första är det rent naivt att inte se kopplingen mellan islam och de senaste årens terrorism. Det betyder givetvis inte att alla muslimer är terrorister, men det är helt uppenbart att det finns en direkt koppling mellan terrordåden och denna s.k. religion.

Vidare ska man ha klart för sig att ordet ”fobi”, avser en omotiverad rädsla för något. Det är ett tillstånd som inte heller går att sprida, varför ordet ”islamofobi”, är helt felaktig nysvenska.
Vidare påstår Palm är att det är att sprida fördomar. Det handlar inte om fördomar, och verkligheten och erfarenheten talar sitt tydliga språk och går inte att förneka.

Men ovanpå de rena terrordåden har vi givetvis en hel rad andra och klockrena dumheter som inte hör hemma i moderna västländer. Dessa dumheter är antingen förankrade i koranen (som är skriven på 600-talet i arabvärlden), eller baserat på vad imamer tycker.
Man måste ha rätt att kritisera religioner precis som ideologier eller alla andra ställningstaganden människor gör. Religioner får aldrig vara eller bli någon form av skyddsparaply för rena dumheter. I fallet islam, är denna s.k. religion så full av dumheter och saker som inte hör hemma i moderna västerländer, att det är ren logik och definitivt berättigat att inte bara kritisera, utan även direkt förbjuda de värsta dumheterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

När 56 av 56 muslimska länder är mer eller mindre dysfunktionella så råder definitivt korrelation.

Huru med kausalitet, ett alltför djärvt antagande?

Ulmerkotten sa...

Knappast djärvt. Vidare har vi ju en hel delegation från regeringen som nyligen var i Iran med Löfvén i spetsen och alla kvinnor skulle ha huvudduk.

Alltså ett av de mest dysfynktionella länderna med avrättningar, stympningar och sharialagar.