tisdag 18 maj 2010

Smörklubben på resa

Men vad är detta? Skulle det vara innovativt att sälja möbler på nätet? Rent larvigt - användning av en befintlig teknologi för att sälja produkter. Det är en ny marknadsföringskanal för befintliga produkter, inget annat.

Alltså inget innovativt i sig även om det kanske genererar en massa pengar.
Om jag hittar på en ny marknad för koskit och sätt att marknadsföra den, kommer kungen, Maud Olofsson och näringslivstoppar hem till mig?

Nu råkar jag ha kanske ett dussin uppfinningar, som jag har varken tid eller resurser att driva vidare, men var är kungen, röda mattan och stödet från Maud och näringslivstopparna?

6 kommentarer:

Unknown sa...

I love you man,
älskar metaforen med koskit...

Ulmerkotten sa...

Tack Andreas!

Faktum kvarstår - jag har en massa uppfinningar men varken tid eller resurser att göra produkter av dem.

Mycket resor, handskakande och röda mattor men lite ficklampa. Så var är Maud? Hon är välkommen vid min dörr.

Inge sa...

Det är väl bra att Sverige hänger med och hakar på Kinas enorma utvecklingspotential. Det som blir så skrattretande komiskt är att Maud Olofsson bara häromdagen satt i korseld och ondgjorde sig över att Mona Sahlin varit på kongress och kallat övriga oppositionsledare bl.a.Lars Ohly för vänner. Han är ju kommunist sa hon.

Jaha - hyckleriet får enorma proportioner. Nu ska Maud skaka hand med kommunistdiktaturens president. Tror någon att hon då kritiserar honom som kommunist.

Hemlige sa...

Maude Olofsson skall nog inte sälja så mycket, i stället skall hon köpa. Det skall köpas utrustning för total internetcensur från Kina.

Anonym sa...

Det finns väl ingen portal i Sverige heller där du kan köpa en hel inredning från 300 leverantörer av möbler och få allt hemskickat och monterat? Tycker det är innovativt att sätta ihop en sån sida. Mer innovativt än prisjakt t.ex. som enbart listar priser. På Kinas motsvarighet, kan du köpa och betala varorna direkt på samma sida.

Ulmerkotten sa...

Men för det första vill man väl se prylarna man köper...och när köpte du en hel inredning senast?

Har man så mycket pengar att man inreder ett helt hus på en gång plockar man väl in en inredningsexpert?