tisdag 3 december 2013

Är inte Pisaresultaten beroende av klimatförändringarna?


Det är inte konstigt alls att Pisa-studien visar att elevernas resultat går ner. Jag var för något år sedan i en lokal skola och kunde konstatera att den utrustning man hade var rent museimässig. Skolan byggdes för sådär 30 år sedan och man verkade inte ha fått en enda ny pryl, med sådan utrustning fattar man att intresset både från elever och lärare sjunker. Dessutom blir det sannolikt en direkt teknikchock för eleverna att komma ut i arbetslivet där modern utrustning finns.

Jag vet inte vad en lärare tjänar, men såvitt jag förstår har de usla löner vilket inte heller motiverar någon att söka sig till läraryrket, ej heller är det motiverande för de tappra som är lärare.Skolmaten är en egen historia, men man kan bara konstatera att den är usel. Så usel att många föräldrar med mig utrustar barnen med pengar så de kan köpa något i närmsta korvmoj eller affär till lunch. Det finns dock en sak man satsat på, och det är något idiotiskt datasystem för utvärdering av eleverna som via nätet kan delas av föräldrarna. I den aktuella skolan håller man moroten framför åsnan med att ”skolan ska totalrenoveras om några år”. Vilken tröst är det för de elever som går där idag? Man byter rektorer frekvent, och att vara rektor i en skola måste nog vara det mest otacksamma yrke man idag kan ha. Politikerna fattar beslut som man måste motivera för lärare och föräldrar. Politikerna visar inte sin näsa eller ställs till svars på något sätt, vilket betyder att rektorn som gör sitt bästa får stå med hundhuvudet och motivera det politikerna beslutat.Min slutsats är att skolorna inte ska vara kommunala utan förstatligas. Inom kommunerna råder en huggsexa om de pengar som finns och skolorna är uppenbarligen lidande av denna. Det är en gammal klyscha, men barnen är vår framtid. Det är helt uppenbart att kommunerna inte klarar av att sköta skolorna och de bör därför förstatligas, gällande hela grundskolan.


Men nu har vi en utbildningsminister som haft visioner och snackat vitt och brett i många år. Han har fräckheten att påstå att de senaste resultaten i Pisa studien beror på att den fantastiska nya reformen inte hunnit börja verka. Hallå Björklund, Ni har haft regeringsmakten sedan 2006, och resultaten har bara sjunkit i de essentiella ämnen man undersöker. Det är just ditt ansvar, och går 
inte att snacka bort.

Sedan är det just Björklunds ansvar att man tillåter något rent idiotiskt som motverkar integration och kallas hemspråksundervisning. Detta kostar pengar som kommunerna måste betala, och är direkt anti-integrerande.

Vidare finns det något som heter socioekonomiskt stöd, vilket i praktiken innebär att de skolor med högst andel invandare och största problem får mest pengar, givetvis uteslutande till ”berikarområden”.


Detta emedan svenska ungdomar flyr till andra länder, i synnerhet Norge där de får ta skitjobb.
Så Björklund, vad du än sa på din presskonferens som jag inte ens lyssnat till, spelar det ingen roll. 

Du är rökt i min bok baserat på utvecklingen de senaste åren.

Det skulle dock inte förvåna mig ett dyft om man skyllde de vikande skolresultaten i Sverige på ”klimatförändringar” och koldioxdidutsläpp.   

Inga kommentarer: