måndag 16 december 2013

DDR - del 5


Detta inlägg handlar om de skandalavslöjanden Expressen gjort. Vi tar det från början, eftersom detta är ett typexempel på medias rena Stasifasoner.


”Någon” betalar alltså Researchgruppen för deras verksamhet. Denna grupp består av vänsterextremister som inte alls bedriver någon forskning, vilket namnet antyder, utan är bara ute efter att sabotera och smutskasta. Huruvida uppdragsgivarna specificerat vad de vill ha och åstadkomma är givetvis inget någon får fråga eller skriva om, ej heller fråga vem eller vilka som bekostar deras verksamhet.

Men Reseachgruppen knäcker alltså Disqus, enligt min bok borde sådana verksamheter vara direkt olagliga, enligt samma lag som förbjuder någon att öppna annan persons brev. Men Researchruppen gör detta för tusentals personer, och ingen reagerar eller ifrågasätter något. Givetvis menar Reseachgruppen att allt är fullt lagligt, vilket betvivlas. Ovanpå detta har vi två andra lagar av intresse; dels lagen om att man inte må skapa databaser över medborgarna, och i synnerhet inte som organisation eller privatperson, och vidare ej heller åsiktsregistera. Om Researchgruppen avsiktligen skapat ett register över de som skrivit på Avpixlat är det definitivt både ett brott mot datalagen och lagen om åsiktsregistrering.

Men allt detta struntar Expressen i, kanske får betala för uppgifterna eller tar tacksamt emot dem, och skickar ut sina "journalister" samla så mycket de kan för att sedan göra allt de kan för att samla så mycket material som möjligt.
Så dessa s.k. journalister ser till att överraska sina offer med länkningen till Avpixlat, och kräva dem på svar. Omedelbart och efter en artig presentation givetvis. Strax därefter startar den bakre ”journalisten” sin kamera helt utan att ens fråga om tillåtelse, trots att offret befinner sig i sitt eget hem eller på sin tomt, och man konfronterar personen med de uppgifter man fått från Researchgruppen och länkningar till inlägg på Avpixlat. Jag var i den naiva tron att det var förbjudet att filma hemma hos någon utan att begära tillstånd, men det gäller tydligen inte Expressen. Som Thomas Mattsson uttryckte saken för någon dag sedan; Man måste skilja på "juridik och journalistik". Så grattis Thomas! En journalist i din sängkammare som är dold och smygfilmar – det är nog av allmänhetens intresse om någon bedömer det av nyhetsvärde för allmänheten.

Givetvis har man inte gett de anklagade någon som helst rätt till svaromål eller förklaringar. Det är inte relevant, skandal är skandal, och allt för att svärta ner SD, antalet lösnummer gäller för Expressen eller presstöd som i andra fall. Så ställ dig nu frågan vad dessa journalister har för yrkesmoral. Ställ dig även frågan vilka som finansierar detta.

Men historien slutar inte där, ”journalisterna” kommer med ”skandalavslöjanden” givetvis uppbackade av filmerna man tagit med dold kamera, och totalt förvrängda texter, baserat på vad ”journalisterna” anser bör skrivas för att just få en skandal. Så fort ett negativt ord används tillskrivs det som något negativt om invandring eller invandrare.  Jag kollade ett exempel på en av de uthängda i detta fallet; ”Micke1”, där inlägget på Avpixlat handlar om problematiken med islamsk kvinnosyn och att muslimska män och imamer tvingar kvinnor att klä sig som ”spökplumpar eller vandrande sopsäckar”. I Expressen anges detta som att ”Micke1” anser att muslimska kvinnor är ”spökplumpar eller vandrande sopsäckar”. Man har alltså vänt på hela problematiken och tolkningen är direkt lögnaktig. Det finns säkert fler exempel, men det var det enda jag kollade.

Ställ dig frågan vad svensk lag är värd. Tja, man samlar in pengar för att stämma Thomas Mattson på Fria Tider och med hjälp av Avpixlat. Min gissning är att man inte har en chans att fälla Expressen. Du vet, svensk lagstiftning är inte anpassad till internet, och det finns mycket starka krafter politiskt och finansiellt starka sådana som verkar för att det du trodde var ett land med yttrandefrihet, pressfrihet, tryckfrihet, utan smygfilmning och att lägga ut dessa smygfilmer på internet, samt journalistisk pressetik är något du fick lära dig i skolan. Fjärran från verkligheten dock. 

Välkommen till Sverige 2013 – men det lär bli värre 2014, det är ju valår. 


3 kommentarer:

Edward Ulfertz sa...

Enligt Fria Tider skulle åsiktsregistreringen ha gett fängelse i USA.
http://www.friatider.se/asiktsregistreringen-hade-gett-fangelse-i-usa
Disqus databas ligger i USA. Kan inte USA begära Mattson utlämnad?

Anonym sa...

PUL torde hindra både Expressen och Aschbergs företag att hålla register där personuppgifter kopplas till en viss person.

Ulmerkotten sa...

Jag kan förutsätter att det är rent brottsligt att försöka komma över uppgifter ur databaser rent generellt. Vidare att koppla dem med personer och deras e-mail. Samt att sedan skapa register baserat på folks åsikter, och ha dessa register. Vidare att sedan sälja eller vidarebefordra dem till andra (Expressen). Ovanpå detta har Expressen smygfilmat personer i deras hem utan medgivande, vilket är uppenbart hemfridsbrott. Att sedan publicera smygfilmer utan att ha de filmades tillstånd förutrsätter jag är även det olagligt.
Sedan kan man ju diskutera etiska regler för journalister och fundera på deras omskrivningar och ordval. Uppenbarligen gör man avsiktliga feltolkningar och ändrar innebörder och betydelser som jag nämnde i bloggen. Samt att de drabbade inte fått kontrollera eller godkänna texterna före publikation.

Mig veterligt är ingen av de som drabbats åtalad för sina uttalanden. Och man undrar ju hur många lagar hyenajournalister och rabiata vänsterextremister får bryta utan att någon reagerar, trots att vad de gör är ett direkt angrepp på människors yttrandefrihet och demokrati.