onsdag 25 december 2013

Skandaltabloidernas paradis


Kan ingen sätta stopp på detta vansinne? Jag har tidigare avhandlat att de s.k. ensamkommande flyktingbarnen inte alls varken är barn, ensamkommande eller flyktingar. De har smugglats hit av skrupulösa flyktingsmugglare, de är inga barn och enligt en norsk undersökning är majoriteten mycket sannolikt över 18 år, och de smugglas hit i grupper och är alltså inte ensamkommande. Men allt detta har jag som sagt skrivit om tidigare.

Men dagens ämne är att efter 1:a januari kan migrationsverket tvinga ut dessa till kommunerna. Det kommunala självstyret som är stipulerat i grundlagens första paragraf struntar man alltså i, enbart för att regeringen för en helt sanslös och oförsvarbar migrationspolitik.
Hade det funnit någon som helst logik hade det fungerat så här: Kommunerna hade varje år meddelat det antal flyktingar de är villiga och kan ta emot nästa år. Därefter anpassar migrationsverket ”mun efter matsäck” och fördelar dessa platser under året. Detta hade varit demokrati och kommunernas självbestämmande, enkelt och logiskt.


Som det fungerar nu har vi en veritabel katastrof till skada för alla i detta land, förutom de som skor sig på att tillhandahålla flyktingplatser och köper upp herrgårdar och herresäten för att göra om dem till flyktingförläggningar. Det är nämligen så att staten ersätter varje obesatt plats med 1600kr per dygn och varje utnyttjad plats med 1900kr som grundbelopp (länk migrationsverket). Ovanpå detta kommer ett antal kostnader för Gode män, skola, transporter tolkar och annat. Men låt oss nu multiplicera 1900kr per dygn med 365 dagar på ett år. Det blir 693.500kr/år. Men till detta kommer 500.000kr per kalenderår som man betalar ut för att ”…bidra till att underlätta för kommunen att ta emot barnen och hålla en god kvalitet på mottagandet.”  Nu hamnar vi raskt på en kostnad för svenska skattebetalare på 1.2 miljoner per barn och år lågt räknat.

Men det räcker inte med detta, staten fördelar varje år 50 miljoner till kommunerna som ”ställt upp”, (se länken ovan), och om vi räknar med att det dyker upp 4000 ”barn” nästa år kan vi lägga på 125.000kr årligen. Vi pratar alltså om en slutsumma på minst 1.4 miljoner för varje stackars ”barn” som lyckats bli smugglad till detta land.
Som jämförelse kostar ett dubbelrum på Grand Hotel i Stockholm 1.1 miljoner per år (länk), vilket lämnar ca 300.000kr eller 820 kr per dygn, till kläder mat och fickpengar, om de stackars ”flyktingbarnen” förläggs där att kan klara sig på.

Men tro nu inte att jag känner någon som helst agg mot de som låter sig smugglas hit, eller har någon typ av rasism. Alla vill ha en bättre levnadsstandard så enkelt är det och vinstlotten är att kunna få ett av dessa ”flyktingbarn” att dra en rövarhistoria för migrationsverket. Det handlar helt enkelt om politik och hur man bedriver en helt vansinnig migrationspolitik som är på olika sätt till skada för landet ekonomiskt och på många andra sätt. Till detta kommer anhöriginvandringen, som regeringen och miljöpartiet kommit överens om. Kostnaden totalt lär inte understiga 100 miljarder per år rent monetärt. Allt emedan vi har stor arbetslöshet, usel skola, usel sjukvård, taskiga pensioner, inget försvar o.s.v.  Så det är politiken och politikerna jag ifrågasätter och vill ha svar från. Svar som icke ges ens på direkta frågor ens i riksdagen, och allt emedan media kallar sådana som mig för ”näthatare” eller ”smygrasister” som skriver på ”hatsiter”. Jag börjar ta sådana tillmälen som smicker.
Den som skriver på en ”hatsite” har mod nog att stå upp för sina åsikter och påtala det vansinne som pågår.


Någon skrev som kommentar att han/hon hatade journalister som kommentar på mitt senaste blogginlägg. Jag vill nog inte dra det så långt och generalisera, men murvelhyenor har definitivt mitt hat enär de föraktar demokrati och andra människors åsikter. Jag respekterar även meningsmotståndare, och skulle aldrig drömma om att smutskasta dem som IRM, Researchgruppen, Aftonbladet eller Expressen ägnar sig åt.

Men det är till skillnad från murvelhyenor, de som hävdar att de är avslöjande och bedriver journalistik emedan de smygfilmar, förvränger och skandaliserar människors åsikter. Personer som lever i en vision av det gamla DDR med uthängning av meningsmotståndare på ”penelty boards” vilket är nationalskandaltabloidernas förstasidor och ”löp”.  Här har Ni några som sannolikt kommer att belönas i sin idoga förvanskande verksamhet som murvelhyenor med någon gyllene grävarspade, sanktionerad att den ansvarige utgivaren. Priset för; Klubben för inbördes beundran, KFIB, eller naiva idioter vore ett mer rättvisande pris, då de inte ens följer lagen eller ett uns av journalistisk estetik med smygfilmningar och publiceringar utan godkännanden av de som de "avslöjar".Inga kommentarer: