lördag 14 december 2013

DDR 2013 del 4


Desperationen bland de styrande tilltar. Det står dem klart att det är dags för att involvera skandalpressen och försöka slå emot medborgarnas yttrande och tryckfrihet. Alla typer av lögner och rena olagligheter sanktioneras.
Men till detta behöver man bulvanverksamheter, det fiffiga med dessa är att skandalpressen inte behöver stå för sina påståenden själva men kan bara hänvisa till sina källor. Man ser givetvis till att finansiera dessa bulvanverksamheter som ägnar sig åt direkta feltolkningar, smutskastning och i vissa fall direkta olagligheter. Man skapar till en börja med IRM, Inte Rasist Men, som är betalda för att bara smutskasta så gott det går och feltolka. Sedan kan tidningarna citera IRM och på så sätt gå fria från ansvar och hänvisa till bulvansiten. En viktig faktor är här att det inte spelar någon roll hur gammalt ett material är, kan det tillskrivas en person när det passar bäst ur skadesynpunkt.
Personen som ”avslöjas” har sedan inget som helst rätt till genmäle eller förklaring. Man kommer alltså med skandalavslöjanden i rubrikerna i tidningarna, och gör vad an kan för att knyta dem till SD, ju högre upp i SD ju bättre.
Allt är sanktionerat från ovan och till och med statsministern menar att denna typ av verksamhet är legitim. Så då frågar man sig vilka som finansierar den? Det är en fråga det inte finns svar på eftersom t.ex. IRM inte skriver ett ljud om detta på sin site.

Men det visar sig att detta inte räcker. Internet är helt enkelt för stort och för kraftigt för att man ska kunna döda yttrandefriheten, och siten Avpixlat är en riktigt stor vagel i ögat. Här behövs kraftigare medel. Givetvis är det legio att kalla Avpixlat ”hatsite”, gärna med prefixet ”extrem”, emedan verkligheten är en helt annan. Desperationen stiger och man sätter ihop ”Researchgruppen” vars finansiärer givetvis lyser med sin anonymitet och Researchgruppen kallar sig ”ekonomisk förening”. Det fiffiga med detta är att nyhetsmedia kan använda sig av information Researchgruppen kommer med och komma med skandalavslöjanden. Man petar dock lite försiktigt på sina källor och kallar denna grupp för vänsterextrem, emedan man givetvis använder sig av den information man fått som rent godis. Det intressanta nu är att det alltså handlar inte om hur man kommit över ett material, det handlar inte om hur gammalt det, det handlar inte om att det feltolkats, förvrängts, det handlar inte om journalistik och det handlar inte om sanning.  Det handlar bara om att på alla tillgängliga sätt skada SD, det är det primära, kosta vad det kosta vill.

SD skapade under våren/sommaren 2013 en säkerhetsorganisation. Man insåg helt enkelt att man både måste skydda medlemmar och förtroendevalda från hot, attacker och ge instruktioner om vad som gäller. Man togs dock helt på sängen av Researchgruppen som lyckats hacka länkningar till medlemmar och Avpixlat genom att Researchgruppen knäckt Disqus som Avpixlat använder för sina kommenteringar. Researchgruppen skickar allt sin information till Expressen, som skickar ut sina skjutjärnsjournalister till skandalavslöjanden. Huruvida Researchgruppen kommit över länkningarna mellan Disqus-identiteter och användare på ett olagligt sätt är ointressant. Givetvis hävdar man att det var lagligt, men syftet var uppenbart.

Som ren kuriosa kan man nämna att det är direkt olagligt att öppna andra personers brev, det står i klartext i lagen. Vad ska vi då anse att detta rör sig om och Researchgruppens verksamhet? SD:s säkerhetsorganisation är tagen på sängen eftersom man bara inriktat sig på personlig säkerhet, inte datorsäkerhet.
Det kan idag vara så att Researchgruppen hackat mailkonton och SD:s datorer. Man erbjuder ingen som helst intern säkerhet, och det är fullt möjligt att denna grupp eller andra har full tillgänglighet till allt SD skriver internt.

Man kan ju tycka detta är naivt. Visst är det så, men man tror för det första att det finns demokrati och yttrandefrihet i Sverige. För det andra är man helt enkelt nya i matchen, och blir tagna med byxorna nere. Att skydda sig idag innebär att man måste kryptera all information med tung kryptering. De senaste dagarna har någon/några försökt hacka min mailadress, och min mobil (som jag inte länkat till min mail) ville att jag skulle ange mitt password till min email och skicka eftersom någon försökt hacka mitt emailkonto.

denna länk anger Researchgruppen sin PGP-nyckel. Man har alltså tillgång till personer som har kunskapen om tung RSA-kryptering. SD däremot, lever livet i tron att det är demokrati, öppenhet, yttrandefrihet och skickar information till medlemmar och förtroendevalda helt oskyddat. Det är rent naivt och kommer att leda till en ny rad av skandalavslöjanden. Egentligen inte för att personerna som hängs ut i media har något att dölja, men för att det som media säger är sanning.  Det är vad den lille medborgaren tror. Den som hängs ut har ingen som helst rätt till att försvara sig och kommer inte ges tillfälle eller ens möjlighet att svara eller försvara sig från rena lögner.

Men låt mig avsluta med denna underbara text, citerad av Expressens ansvarige, Thomas Mattsson:
- Man ska skilja på journalistik och juridik. Publicistiska beslut handlar om bland annat nyhetsvärdering och allmänintresse, och juridiken har ett annat uppdrag. Men jag tycker att det är bra att det som Expressen blottlagt prövas rättsligt. Ett syfte med vår bevakning har ju varit att påvisa skillnaden mellan en fullt legitim politisk debatt där många självklart vill och får vara anonyma, jämfört med oacceptabla påståenden om att flyktingbarn borde dö eller försvarstal för Anders Behring Breivik. Om man tillhör de tongivande i att sprida främlingsfientlighet på nätet är ens identitet av uppenbart allmänintresse, eftersom man då är en opinionsbildare.


Det Mattsson säger är alltså att journalistik står över det svenska rättssystemet. Det man bedömer vara av ”nyhetsvärdering och allmänintresse” på nyhetsredaktionerna väger alltså högre än svensk lag. Vidare har Expressens journalister ägnat sig åt att filma personer med dold kamera i deras hem för att kunna skapa skandalrubriker. Man skapar register på personer som nu Avpixlat och Fria Tider samlar pengar till att åtala. Om man filmar personer med dold kamera i deras hem med dold kamera utan att varken be om tillstånd eller godkännande innan och efter personen fått se filmen har jag ingen bättre benämning på det som sker än grovt hemfridsbrott och hyenajournalistik. Man lägger sedan ut dessa filmer på internet. Inget av dessa är epitet är uppenbarligen varken statsministern eller Expressens ansvarige främmande utan en del av det demokratiska landet Sverige 2013.

Det är ju val 2014….DDR i ny version.

Inga kommentarer: