lördag 23 juli 2016

18-årig "misstänkt"?

Nu har alltså ännu en terrorist slagit till och mördat oskyldiga, denna gång i München. Det är alltså tredje gången på kort tid som en enskild gärningsman slår till, och det verkar vara en ny taktik från jihadisterna. När sedan gärningsmannen är tagen av daga, finns det inget som säger att han har kopplingar till något, och på så sätt kan man alltså inte plocka in andra som t.ex. försett personen med vapen eller varit inbegripna i planerna. Alltså kan media gå ut med att han inte hade några kopplingar till IS, vilket man gör med stora rubriker (länk).

Det är även mer strategiskt, eftersom det blir mindre operationer som är svårare att förutsäga och förhindra för ländernas underrättelseorganisationer. Vidare har man skapat en beredskap mot större operationer i form av specialförband , som t.ex. GSG 9 som kan sättas in med kort varsel.

Men som vanligt gör PK-media (Public Service), allt för att dölja detta, rapporterar man om en ”18-årig misstänkt”, och rent juridiskt kanske man kan se det så eftersom han är död och aldrig kommer dömas för brottet. Men det är rent larvigt att bara påstå detta.
Men mest frapperande är att man har en intervju med en expert om gärningsmannen (länk)
, men i denna nämns inte ett ord om att personen kom från Iran (men hade fått tyskt medborgarskap). Inte heller nämns ett dugg om den uppenbarligen nya taktiken (ovan), eller något om jihadism eller islam. Man ska ha ett ”öppet sinne”, ”avvakta mer information”, ”vi vet ingenting just nu”, ”psykisk problematik”, ”det finns inte mycket att gå på”. Givetvis går man inte ut med något namn på den "misstänkte",
Det är nämligen tabu i PK-media och man ska förledas tro att det bara var en ensam galning. När sedan nästa terroristhandling inträffar, vilket är en ren tidsfråga, finns det ingen som helst anledning att rapportera att man kommit fram till kopplingar med jihadister och islam vad beträffar det nu utförda terrordådet. Det är nämligen inte PK att berätta sanningen om islam utan man ska lite mjäkigt beklaga det inträffade, spela dum och hoppas att det inte händer här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är nämligen inte pk att berätta sanningen om islam??? Håller med dej fullt ut.

Men det är tydligen inte pk att berätta sanningen om vilka det är som styr media ,usa ,sverige ,
o medierna styr både politik och folket,,,,o det vet du så väl om,,,,,,ska du analysera,då tycker jag att du ska gå till botten med problemet,,,,,,inte stanna vid en artikel som inte passar dej.
allting det där hänger ihop i en ända lång kedja,,,,,följ pengarna, då finner du många svar.
men frågan är om du själv vet att det förhåller sej så som jag påstår,,,eller om du inte vill att läsarna ska få reda på sanningen.
ett tips,,,,,,gå in o titta vilka branscher bonnier har makt över i sverige,,,,vem styr över dn expressen,,svt,tv4,,film o musikbranschen,,,en artist som inte propagerar för invandring är en död artist,,,han får inte ett jobb,,,alla mediadrev mot oliktänkande som media står för,,,,ställ dej sen frågan ,vem styr medierna?

Detta kräver en förklaring ifrån dej,,,,hur tänker du ulmerkotten ?

Pelle motala

Ulmerkotten sa...

Att media mörkar och vinklar är en sak. Anledningarna kan u vara olika, både ekonomiska och politiska, samt balanseras mot olika pressetiska regler.

Men när det gäller politiker och statliga myndigheter är det en annan sak. Politiker har förtroendeuppdrag baserat på sina väljare, och statliga myndigheter betalas med skattepengar - det är deras rena skyldighet att inte förvanska sanningen eller mörka information.

Sedan har vi Public Service, men vad jag tycker om detta företag och deras verksamhet har jag skrivit om ett flertal gånger.