fredag 15 juli 2016

Ta bladet från munnen, politiker och journalister

Man blir liksom bara förbannad på att igen fått läsa om en ny terrorattack där helt oskyldiga människor blivit offer. Man kan läsa att politiker kommer med sorg, bestörtning, medlidande, beklaganden o.s.v.. Vad hjälper det? I ärlighetens namn inte ett skvatt, de döda är döda förblir så. Vi kan bara vänta på nästa terrordåd då oskyldiga får sätta livet till, kanske i detta land.
Att tro att man kan bekämpa terrorism genom att stoppa gärningsmän innan de begår brott är som att skaffa ett försvar mot missiler. Visst, det hjälper kanske men grundproblemet är att någon skjuter missiler för att döda i fösta läget. Stoppar man inte de som skjuter missiler kommer några av dessa alltid nå sitt mål, oavsett hur bra luftförsvar man har.
I tidningarna vågar man knappt gå ut med gärningsmannens namn, ej heller nämns ett ord om vad problemet egentligen är.
Det handlar alltså om mörkläggning från media. I stället för att göra den mycket enkla analysen att finna en röd tråd ägnar man sig åt att berätta hur många barn som dödats, eller hur svenskar i närheten upplevde dådet.
Den röda tråden heter islam. Det är helt uppenbart att islam inte kan fungera i samexistens med andra religioner eller i västerländer. Det är i sig inte konstigt då denna s.k. religion är baserad på en bok från 600-talet som inte uppdaterats.
Låt oss göra en liknelse: Alla vet ju hur förhatlig nazismen är och var. Man avrättade oskyldiga, antingen meningsmotståndare eller vad man ansåg var lägre stående raser. Givetvis var det så att alla nazister inte var delaktiga i eller ens kände till vad som skedde i koncentrationslägren.
Militanta islamister dödar alltså otrogna, men det är givetvis så att alla muslimer inte är terrorister eller ens potentiella sådana. Trots detta och ett stort antal terrordåd med islam som röd tråd ska vi acceptera islam som en religion och tillåta att den sprids i västerländer, med motiveringen att ”- alla muslimer är inte terrorister”.
Jag gör ingen större skillnad på politisk tro eller religiös sådan. Det innebär att religioner inte ska på något sätt vara immuna för kritik eller ifrågasättande. Tvärtom, dumheter ska ifrågasättas och i den mån de ej är relevanta kan man strunta blankt i dem eller förbjuda dem. Ordet religion är inget skyddsparaply för legaliserande eller accepterande av dumheter.
Vi har igen sett ytterligare ett terrordåd i islams namn, men medierna och politikerna törs inte ta tag i roten till problemet utan tillåter spridning av islam i sina länder, samt alla vansinniga dumheter som denna militanta s.k. religion för med sig.

Inga kommentarer: