fredag 29 juli 2016

Ett tankeexperiment


Det är nu några dagar sedan några muslimer stormade in i en kyrka i Frankrike och skar halsen av en präst. Hela värden suckar lite uppgivet eftersom islamska terrorangrepp mot oskyldig civilbefolkning är vardagsmat. Givetvis var det även så att just en katolsk kyrka och präst var ett självklart mål för extrema muslimer. Den katolska världen samt hela västvärlden fördömer dådet givetvis, men man kommer att nöja sig med att ha identifierat gärningsmännen och sedan anstränga sig för att hitta kopplingar till andra extremister.
Men låt oss vända på detta dåd. Låt oss ponera att några katoliker stormat in i en moské i Saudi, och skurit halsen av en imam, samt därefter vrålat ”Leve katolicismen!”

Vad tror du då reaktionen från den muslimska värden hade blivit? Givetvis kan man bara spekulera, men jag förutsätter att det knappast hade räckt med några ynka beklaganden från muslimska ledare och styrande i Saudi. Detta i synnerhet ej, om det dessförinnan föregåtts av ett antal terrordåd med kristna förtecken på oskyldiga muslimer.
Bara ett tankeexperiment…

Inga kommentarer: