måndag 11 juli 2016

Medelväntetid 23 timmar på akutmottagning

Under ett antal år har vi hört hur synd det är om alla som kommer hit som s.k. flyktingar. Migrationsverket behöver bara öppna munnen så får de alla pengar de vill ha. Till saken hör dessutom att det är bara några få procent som är riktiga flyktingar, resten är ekonomiska migranter.
Det är alltså så att regeringen och sjuklövern prioriterar dessa framför den egna befolkningen. Exemplen börjar bli hur många som helst och den kanske märks mest inom sjuk- och äldrevården. Hur många som avlider i vårdköer vet jag inte, men det lär vara ett avsevärt antal. Man betalar inte vårdpersonalen skäliga löner samtidigt som man överbelastar de som är kvar inom vårdsektorn. I denna artikel kan man läsa följande: ”Att den norska kronan försvagats på senare tid har minskat dragningskraften en aning, men fortfarande är en sjuksköterskelön ungefär 25 procent högre än i Sverige. Det kan handla om upp till 15 000 kronor mer i månadslön.”, ”… i Kristianstad har 24 av 32 intensivvårdssjuksköterskor sagt upp sig…”, samt ”På Helsingborgs lasarett är medelväntetiden uppe i hela 23 timmar på akutmottagningen.”.
Cecilia Widegren (M), påtalar i denna artikel att ”Sverige har Europas längsta vårdköer”, samt kommer med tre floskelförslag som bara är varmluft. Inte ett ljud om personalens löner eller hur förslagen ska finansieras. Det är helt enkelt så att om man inte betalar skäliga löner samt överarbetar personalen, söker den sig antingen till andra yrken, till den privata sektorn eller utomlands.
Det är uppenbarligen så att vi svenskar har lägre prioritet än de som smugglar sig till detta land. Till och med de som olagligen befinner sig i landet, och av någon idiotisk anledning kallas ”papperslösa”, har rätt till billigare vård än svenska medborgare.
När det gäller äldrevård och pensioner är det i stort sett samma historia. De som har skapat den svenska välfärden på olika sätt är inte vatten värda och ses uppenbarligen som en ren belastning. Man har flaggat för att höja pensionsåldern, vi har fattigpensionärer och långa köer till äldreboenden.
Det har nyligen varit Almedalsvecka, och partierna verkar ha bjudit över varandra i svenskhet. Svenska flaggor i bakgrunden och samhörighetsfloskler. Det känns lite märkligt – hade man använt denna argumentation för bara tio år sedan hade man utan tvekan fått en stor rasiststämpel i pannan.
På FB dök denna bild upp, och ska vara tagen under Almedalsveckan.
Jag tycker den är minst sagt talande med en svensk pensionär som desperat letar burkar i en soptunna med socialdemokraternas stora banderoll i bakgrunden.

Inga kommentarer: