torsdag 17 mars 2011

484


Bara en liten notering. Israelerna har alltså stoppat ett fartyg på väg till Gaza med 50 ton vapen, som man kan läsa om i denna artikel i DN. I SvD hittar jag inte en rad om denna vapenlast. I svensk press är ju en klassiker att tycka synd om de försvarslösa stackars palestinierna, och skylla varenda konflikt mellan dessa två länder på Israel. Alltså är det ingen större nyhet att palestinierna skaffar lite vapen för att kunna starta en ny konflikt.

Så inte lär det bli ett pip om detta bland svenska politiker.

Hur många gånger har vi sett mönstret att palestinierna sätter igång konflikter med Israel genom raketbeskjutningar och incidenter vid gränserna? När sedan israelerna tröttnar på detta, vilket är fullt naturligt, sopar man banan med dem.
Då i svenska media är det helt plötsligt israelerna som är angripare. Vilket land i hela världen har inte rätt att försvara sitt territorium och en skyldighet att försvara sina invånare? Förbannat märklig logik som bottnar i att Palme och Sten Andersson var bästa polare med den palestinska ledningen och Yassir Arafat. Alltså var palestinier snälla och israeler dumma. Enkelt, och så har det tydligen fortsatt. Ship to Gaza är ett typiskt exempel på hur det fungerar, man provocerar fram en konflikt och israelerna är alltid de dumma.

Nu har vi alltså en borgerlig regering, men man fortsätter att stödja palestinierna, och pumpar in pengar till dem genom SIDA. 2009 drog man iväg 484miljoner, varav 191miljoner var ”Humanitärt bistånd”, 108 miljoner ”Hållbar samhällsutveckling”, 120 miljoner ”Demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet”, och 19 miljoner ”Konflikt, fred och säkerhet”. Så man undrar ju varifrån palestinierna får pengar att köpa vapen? Man kan inte låta bli att undra och spekulera. Men även om nu de svenska skattepengarna inte går direkt till vapenköp, kan det vara en överenskommelse om att pengarna går till allt annat än vapen, så att palestinska ledningen får råd med dem för andra pengar. Man kan ju även notera att Hamas är terrorstämplade av FN, och att palestinierna får mest bistånd i hela världen räknat per person. I andra delar av världen svälter folk ihjäl, men.... Men vapen, uppenbarligen till för att sätta igång en ny konflikt med Israel har palestinierna alltid råd med.

De bortslösade 484 miljoner skattepengarna kallar SIDA för ”Samarbetet i siffror”, och finns på denna länk.

Inga kommentarer: