torsdag 3 mars 2011

Finns det ingen gräns för idiotin?

Nu har man alltså presenterat en blocköverskridande migrationspolitik. Anledningen är uppenbar; man vill med alla medel hindra SD från att få något inflytande i dessa frågor.

Hela plattformen man pratar om är inte en fråga, utan egentligen två.
Den första är att i princip vill öppna upp gränserna för alla lycksökare som kommer hit och vill ta del av svenska skattepengar. Man svamlar vilt med massa humanistiska argument och annat om hur synd det är om de som kommer till detta land, hur familjer delas, om apatiska barn, m.m. Detta mönster, och argumentationstekniken har man hört så många gånger att man mår illa. Man lyckades dock presentera ett nytt uttryck; ”cirkulär migration”, som ingen vet varken vad det betyder eller kommer ifrån.

Faktum kvarstår, de som kommer till detta land gör det för att få en bättre levnadsstandard, och de som är flyktingar utgör kanske 5% av alla som kommer hit.
Svammel om nysvenskarnas potential och framtida resurs är standard, och faktum kvarstår idag kostar den invandringspolitik som bedrivs betydligt mer än vad svenska försvaret kostar. Kanske någon gång i framtiden, kanske om 30 år eller så, kan detta bli en god affär och de som idag kommer hit förtjänar sitt uppehälle och betalar skatt, samt har betalat tillbaka försörjningen under sin vistelse i landet. Det är knappast raketforskare som söker sig hit från MENA-länderna.

Den andra frågan är den som gör mig mest upprörd. I detta land har vi en lag som alla i detta land ska följa. Följer man inte lagen blir man straffad. Lagen säger att den som inte är flykting, ska avvisas. Ej heller får man vistas i detta land utan myndigheternas kännedom och godkännande, om man inte är på tillfälligt besök eller turist.

Men det finns alltså ett antal tusen personer som trots världens sannolikt mest generösa flyktingregler inte beviljas uppehållstillstånd. Sedan avviker de vilket i sig är olagligt, och sedan befinner sig i Sverige olagligen. Dessa kallas helt felaktigt för ”papperslösa”, vilket är en omskrivning av illegala invandrare som olagligen befinner sig i Sverige.
Nu kommer man alltså med att dessa ska åtnjuta samma hälso- och sjukvård som svenskar, och dessutom kunna gå i skolan och få starta företag. Det betyder i praktiken för det första att svenskt medborgarskap totalt tappar sitt värde när det gäller rättighet till sjuk- och skolsystemet, som är skattefinansierat. Vem som helst som önskar vård eller utbildning ska alltså få detta utan att några som helst, frågor ställs. Vi pratar alltså inte bara om någon form av amnesti för de som har brutit och bryter mot lagen, vi pratar även om att de i praktiken ska ha samma rättigheter som svenska medborgare.

Så då frågar man sig varför man har ett Migrationsverk, och ansökningar om asyl? Sverige ska ju tydligen införa svängdörrar till alla som vill komma hit, och dessutom ge dem samma rättigheter som svenska medborgare. Vad ska Migrationsverket då har för funktion om det inte spelar någon roll om man är flykting, ekonomisk lycksökare, svensk medborgare, krigsförbrytare eller vad katten som helst? Kanske kan de komma hit bara för att genomgå någon kostsam operation de inte har råd med i hemlandet, och sedan resa tillbaka. Eller varför inte skaffa sig en bra utbildning och sedan flytta tillbaka till hemlandet? Detta är kanske vad man kallar för ”cirkulär migration”.
Alla ska ju få tillgång till vård- och omsorgsapparaten och skolväsendet, utan frågor eller knussel.

Varför inte dela ut svenska pass till alla som vill ha det, baserat på den information personen tillhandahåller? Eftersom de är ”papperslösa”, får man skriva in det namn, den ålder o.s.v. personen uppger utan att på något sätt kunna styrka det. Tänk vad praktiskt för efterlysta och krigsförbrytare från Afrika, att bara ta en sväng till Sverige och skaffa sig en helt ny identitet och nationalitet.

Jag fattar helt enkelt inte hur våra rikspolitiker tänker, och vad meningen med den invandringspolitik som förs är. Jag kan inte se några som helst fördelar, och vi har redan massor med problem orsakade av den hejdlösa invandringen, för att inte nämna kostnaderna. Detta samtidigt som vi har en stor ungdomsarbetslöshet och svenska ungdomar flyttar till Norge för att få arbete. Men detta bekymrar inte politikerna ett dyft, i stället öppnar man upp gränserna för i synnerhet ekonomiska lycksökare från MENA, även om de bevisligen inte är flyktingar, och låter dem nu få del av de pengar som svenska skattebetalare, med världens högsta skatt, tvingas betala.

Så för att svara på min fråga - Nix, det verkar inte finnas någon gräns för idiotin som pågår. Det blir bara värre och värre, dag för dag. Kan någon svara på varför?

Länkar:
DN - Regering - MP eniga om migrationen


Add: Man kan notera att den invandringskritiska bloggen PI har varit nere hela dagen. Mycket märkligt.
Vidare visas inte länkarna till denna blogg i SvD som vanligt. Åxå mycket märkligt, eller hur?




3 kommentarer:

Anonym sa...

SAnt

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Trots byte av server så har problemen inte försvunnit. Verkar som om du fick rätt trots allt.

Anonym sa...

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5329