tisdag 1 mars 2011

Expressen får sina fiskar varma

I skrivandes stund, misstänker jag att Expressens chefsredaktör får sina “fiskar varma”.
Målsägande är inga mindre än svenska propagandaministeriet.

Bakgrunden är denna: På en badanläggning i Stockholm antastas någon eller några flickor som är ca 11år av en grupp på ca 20 s.k. ensamkommande flyktingbarn som samtidigt var där. Exakt vad som hände är inte riktigt klart, men att de antastade flickorna och tog dem på könsdelar är ganska klart. De ca. 20 flyktingpojkarna låstes i alla fall in i ett rum, och polisen tillkallades och en polisanmälan gjordes.

Givetvis berättade inte massmedia om detta, och anledningen är uppenbar; inget negativt mot invandrare och i synnerhet inte ”ensamkommande flyktingbarn” får publiceras. Hade det varit svenska pojkar/män som givit sig på flickorna hade man blåst upp rubrikerna i media.

Men det uppmärksammades på nätet, och en del siter drog på med att flickorna gruppvåldtagits, vilket sannolikt är ren lögn (får vi hoppas). Men i ilskan över att incidenten inte publicerats, och kanske baserat på de vilda spekulationerna på nätet, finner en grupp yngre män anledning att gå till flyktingförläggningen där de ”ensamkommande flyktingbarnen” bor och skalldera lite och kasta ägg på byggnaden.
Anledningen var helt enkelt att få media att skriva om saken och dra dit polisen. Detta lyckas fullt ut, och polisen rycker ut och bevakar flyktingförläggningen, eftersom man har order om att ta i med hårdhandskarna mot sådana rasistiska aktioner.

Nu vaknar Expressen och går rakt i fällan. Man publicerar denna artikel om att ”rasister” går till attack baserat på rykten på nätet, i denna artikel. Vidare missar man inte att göra kopplingen till den största av siterna politiskt http://politisktinkorrekt.info/, som rapporterat korrekt om det inträffade. Man passar även på att tappert försöka smutskasta SD och göra kopplingar till PI, som man kan läsa i denna artikel.
Och eftersom man har tre reportrar inblandade på historien lyckas en hitta en SD-politiker som kallat de ”ensamkommande flyktingbarnen” ”skäggiga trynen” (länk).
Expressen trodde alltså att man höll sig inom de instruktionerna från ovan, d.v.s. propagandaministeriet. Men vad man inte fattade vad att man dels belyst historien med flickorna i badet och vidare upplyst medborgarna om att siten Politiskt Inkorrekt finns.

För propagandaministeriet är detta mycket olyckligt. Man har nämligen gjort det mesta man kunnat för att medborgarna inte ska få känna till denna informationskanal, och nu publicerar en stor tidning information om PI. Förbaskat illa, helt enkelt. Expressens reportrar har inte fattat vad de ställt till med, och propagandaministeriet tvingas helt enkelt läxa upp Expressens chefsredaktör. Vet den dummern inte att all publicitet är bra publicitet? Vet han inte att medborgarna inte ska få tillgång till information som inte är bra för dem? Allt i yttrande- och tryckfrihetens förlovade land.

Politiskt inkorrekt har haft en del trassel med servrar den senaste tiden, och man har jobbat på det, och bytt leverantörer m.m.
Nu verkar man ha nått gränsen för vad propagandaministeriet tål, och kl. 16.05 den 1 mars 2011, gick PI:s maskiner ner på nätet. Klockan är nu 19.45 samma datum, och dessa är de två meddelanden man får upp när man försöker öppna PI:En ren händelse, eller hur? För i Sverige råder demokrati, frihet; yttrandefrihet och tryckfrihet enligt grundlagen, eller hur?

Add: Och det dröjde till 21.45 innan PI var uppe...

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Väldigt obehagligt att sidan var nere i så många timmar. Passade Gestapo på att göra en razzia och beslagta deras hårddiskar? Eller var det bara ett försök att skrämma dem till tystnad? Nästa gång tar vi er på riktigt, typ.

Robin Shadowes sa...

Undrar om dom håller på och fibblar med Disqus också. Har nämligen haft problem att posta både igår och idag. Det konstiga är att det tydligen bara har drabbat mig och ingen annan som använder Disqus.

Robin Shadowes sa...

Verkar som om du har fått rätt. Trots byte av server så är det t o m värre än förut. Ikväll är det inte bara långsamt, det går inte att komma in på sidan överhuvudtaget.