måndag 7 mars 2011

Ett steg till...mot DDR

Nu har det inträffat något mycket intressant. Alla känner vi till incidenten på Husbybadet, och att den blåstes upp på nätet till att bli en gruppvåldtäkt. Vad som egentligen hände vet jag inte men den belyser ett intressant problem.
Det är ju så att massmedia styrs av politikerna, och vad som är politiskt korrekt. Det kan knappast någon ifrågasätta. Alla vet att man får läsa ”mellan raderna” om det är brottslighet som begåtts av invandrare, emedan när brott begåtts av någon med svenskt namn anser man att det är av intresse för allmänheten att gå ut med all information man har. Vidare selekterar man vad man berättar mycket noga med den s.k. rastertekniken för att ge en så positiv bild av invandrare och invandringen som möjligt. Detta kan man knappast heller bestrida.

Men nu är ju Internet ett helt fritt media, och då uppstår givetvis spekulationer baserade på den information man får, och då florerar givetvis spekulationer och vilda gissningar, eftersom man förutsätter att media både utesluter fakta och inte berättar hela historierna.
Man förbjuder t.ex. invandringskritiska kommentarer i tidningarna, och raderar dem så fort de dyker upp, man ser till att blogglänkningar inte fungerar och man är aktiv för att hindra att information kommer ut som inte är politiskt korrekt.
Mot den bakgrunden ska man alltså ställa problematiken, givetvis förnekar man att något sådant förekommer, men alla som fått kommentarer raderade eller ej fungerande blogglänkningar vet att så är fallet. Denna blogg är ett typexempel – SvD har förbjudit blogglänkningar till, oavsett ämne, och man har företaget Interaktiv Säkerhet i Varberg som ser till att ingen information från denna blogg på något sätt visas i SvD, eller länkningar fungerar. Man ger alltså en skenbild av öppen debatt och kommentarer från läsarna som inte finns.
Mot denna bakgrund ska man ställa problematiken. Det är då föga förvånande att personer som sett sina inlägg, trots att de uppfyllt kommenteringsregler och varit inom lagens gränser, har fått dessa raderade. Det tror faen att de som vill uttrycka en fullt legitim åsikt blir förbannade, och givetvis börjar rykten, gissningar och annat florera på nätet.
”Vållande” är alltså media som följer propagandariktlinjerna och dessutom förtycker medborgarnas åsikter. Inga andra. Medborgarna, eller i alla fall många, har alltså tappat förtroendet för att media rapporterar korrekt.
För att använda en rent juridisk term kan man alltså säga att media är ”vållande” till den uppstådda situationen att kanske både rent felaktig och överdriven information florerar på nätet.

Nu har vi alltså ett ”case” där dels historien sannolikt överdrivits, alltså Husbybadet, och det påstådda brottet kanske inte är så allvarligt. Men det faktum att man vet att det varken rapporterats i media, att polisen säkerligen beordrats att ”minska” historien, samt att det är tabu för media att rapportera brottslighet som på något sätt kan anknytas till den förda invandringspolitiken eller problem som orsakats av denna, leder givetvis till nätspekulationer. Några tomtar som kallar sig nordisk Ungdom var inte sena att utnyttja situationen, för att få publicitet. Det enkla faktum att de kastade några ägg på en flyktingförläggning är givetvis rubrikstoff, emedan ursprungshistorien blir sekundär i media.

Skit samma, och nu till knutpunkten. På denna länk har man alltså på ”Nyhetskanalen” hittat en polis som berättar något mycket skrämmande. Man börjar med att berätta om Husbybadet och tuggar givetvis om överdrifterna och spekulationerna på nätet. Men det är inte det intressanta. Det riktigt intressanta är det sista som berättas av Anders Hagquist. Man ska alltså tillsätta ”Närpoliser” för att övervaka nätet. För det första kan det inte vara ”närpoliser” det är en omskrivning för central övervakning av den information som medborgarna publicerar. Men ”närpoliser" låter mycket trevigare, och ger intrycket av ”din kompis i trakten”. Vem som helst som har fler än två hjärnceller inser att så inte är fallet, nätet är globalt inte någon liten kvartersgrunka.
Det rör sig om politiskt korrekt nätpoliser, inget annat.
Vidare ska man ha ”riktlinjer” om någon månad. Det betyder alltså att det sitter någon eller några som har till uppgift att komma med förslag hur man ska begränsa medborgarnas rätt, som står i grundlagen, för att på så sätt hindra ryktesspridning och brott. Det är ganska självklart vad det handlar om; information, sann eller ej som inte är politiskt korrekt ska kunna stoppas. Att man genom att kontrollera media är vållande till just spridningen av, vad vi kan kalla för alternativ eller kompletterande information, är givetvis vad det handlar om. Sedan avslutar Anders Hagquist med att nämna att det handlar om att sprida ”rätt information”.
Som bloggare, och med bakgrunden av att denna blogg är bannad på SvD och bara förekomsten av Interaktiv Säkerhet, talar om för mig att det handlar om ren nätcensur, och hindrande av att medborgarna utbyter information. Att polisen skulle gå ut, och komma med korrekt information är rent larvigt att tro. Polisens jobb är att se till att medborgarna följer lagen, inte att vara någon form av nyhetsmedia med ”korrekt information”, sådan tillhandahåller redan Public Service. Och vi vet hur opartisk, opolitisk, och korrekt information man tillhandahåller, och man rapporterar bara fakta, eller hur?

Så, nu kommer polisen att få en grupp som har till uppgift att blockera information som medborgarna inte ska få veta, och som kanske leder till brott.

I forna DDR, som brukar användas som avskräckande exempel för hur myndigheter styrde och kontrollerade medborgarna, visste i alla fall medborgarna vad som gällde. I Sverige vet vi inte, utan tvingas gissa baserat på vad som är politiskt korrekt. Det är demokrati lille medborgare, och i detta land har vi yttrande- och tryckfrihet, eller hur, och ingen skulle drömma om att begränsa vad som skrivs på nätet, eller hur? Men om en månad...


Add (8/3): Denna artikel i DN idag har anknytning till vad jag skrev igår. Censur förekommer även i Sverige, och värre lär det bli. Medborgarna ska bara få den information myndigheterna vill tillhandahålla genom tidningar och Public Service. Som jag skrev, ett steg till mot DDR.

5 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det var tydligen väldigt svårt att komma in på PI har jag förstått. Malmöbo t o m startade en tråd om det på Exilen. Kanske diktaturen testade nåt nytt blockeringsprogram? Fast just nu går det att komma in igen.

Ulmerkotten sa...

@ Robin
Jäpp, vi får se hur länge PI klarar sig utan problem.Man ska ju ha klart för sig att det inte är några dumskallar i "andra änden." De har säkert mer än ett sätt att ställa till trassel.

Men om "närpoliser på webben". Jag skulle tro att när "riktlinjerna" kommer fram, kommer de godkännas. Sedan lämnar man bara över dem till Interaktiv Säkerhet, och ger dem instruktioner, och kanske redskap, för att hindra information och länkningar som inte är politiskt korrekta.

Så jag tror att polisen Anders Hagquist råkade försäga sig. Det var inte information som var avsedd för gemene man, och avslöjar vad man håller på med.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Du tror att Interaktiv Säkerhet exempelvis skulle kunna gå in och blockera din blogg också om dom bara fått order om det ovanifrån? Jag antar att det kan bli svårt för att inte säga omöjligt för den enskilde bloggaren att bevisa att något sådant ligger bakom. Då är nog risken stor att man blir stämplad som rättshaverist istället.

Ulmerkotten sa...

@ Robin S

Tja, man tecknar ett sekretessavtal med Interaktiv Säkerhet, och sedan får varje anställd där även skriva på ett avtal om att inte berätta om verksamheten.

Som sagt, min blogg är redan bannad på SvD rent generellt, och Twingly-länkningen fungerar inte. Interaktiv Säkerhet skriver ju även på sin hemsida att man blockerar Twingly, så...egentligen är det bara en liten utvidgning av det man redan gör.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag tänkte mer att man skulle begå rena olagligheter d vs olagligt om man kunde bevisa det, så att dom går in här och raderar kommentarer på din blogg t ex. Med dom super-datorer dom har tillgång till så knäcker dom säkert ditt lösenord på bara några sekunder. Du skulle kanske bara bli varse om övergreppet såtillvida att du bara får kommentarer som är kritiska till det skriver. Sådana som jag skulle dom radera direkt. Som sagt vore det kriminellt men det tror jag knappast dom bryr sig om.