måndag 21 mars 2011

Stackars Feysal!


Ett strålande typexempel på propaganda finns nu att beskåda i denna artikel. Nisse i Hökarängen får en godhetskänsla i hela bröstet, men gråter en skvätt när han tänker på alla stackars barn som han inte kan hjälpa via skattsedeln.
Läs och lär svenska journalister. Fast de flesta behärskar redan denna konst till fulländning, d.v.s. den s.k. rastertekniken. Som alla vet går den ut på att man låter läsarna se verkligheten genom ett raster. Journalisterna står för rastret och låter bara läsarna få den bild man vill och har alltså i detta fall noga selekterat ut lite tårdrypande exempel, som på intet sätt är representativa för de s.k. ensamkommande flyktingbarnen.
Men det vet läsarna inget om och Nisse i Hökarängen ska då dra slutsatsen att detta gäller för alla s.k. ensamkommande flyktingbarn. Man kan inte påstå att det är rena lögner man presenterar, personerna finns ju, men de är inte representativa, utan noga selekterade för att skapa en bild hos läsarna att det som står gäller alla av denna kategori.
En klassiker i propagandateknik, och ett extra plus för den tårdrypande historien. Tack SvD! Och vad säger man om rubriken "Vem ska ta hand om mig?" - världsklass!!

Hej igen Ni på Interaktiv Säkerhet AB i Varberg. Jäpp, denna blogg är svartlistad, så det är bara att ta bort Twinglylänken.

Inga kommentarer: