fredag 4 mars 2011

Snällism?


Jag spinner idag lite vidare på den intressanta ramöverenskommelse som de borgerliga träffat med MP.  SvD kallade det ”snällism” i denna osignerade artikel. Osignerad vet jag inte vad det innebär, står hela SvDs redaktion bakom den eller törs inte författaren skriva ut sitt namn i rädsla för repressalier? Artikeln handlar i alla fall om vad det sanslösa utspelet kommer att kosta framgent och det paradoxala i att å ena sidan ha en lagstiftning som folk förväntas följa, samtidigt som man accepterar att vissa inte gör det, och är villiga att betala miljardbelopp får att få MP med i båten och blockera SD.

Långt innan jag var med i matchen fanns det visst en överenskommelse mellan bondeförbundet (nuvarande centerpartiet), och sossarna som gick ut på att bondeförbundet röstade med sossarna i ekonomiska frågor emedan sossarna röstade med bondeförbundet i sociala frågor. Detta kallades för ”kohandeln” för att skapa majoritet i riksdagen. Precis samma sak ser vi idag, och man kan förvänta sig kohandel mellan regeringen och MP framgent för att försäkra sig om en majoritet. Man smörjer alltså MP med invandrings och miljöfrågor, emedan de röstar med regeringen i andra frågor. Det är alltså ett pris man anser sig få ta för att kunna driva sin politik med säker riksdagsmajoritet.

Man kunde givetvis inte samarbeta med sossarna, det hade varit en katastrof. Ej heller med vänsterpartiet som är kommunister. Så man gick till grönsakskommunisterna i stället som ren nödproviant, och priset blev högt. Alla vet att miljöpartiet är rena kommunister, men inte uttalade sådana och det var väl som att välja mellan pest och kolera för moderaterna. Sannolikt kommer man tappa en massa gamla kärnväljare på detta gällande de väljare som avskyr MP som pesten. Och partiledningen menar att de inte kunde göra bättre i nuvarande parlamentariska läge, så man får stå ut med en släng av kolera.

Vi har uppenbarligen med de ”nya moderaterna” att göra. De gamla moderaterna visste man vad de stod för och kohandlade inte i principfrågor, men de ”nya” är som gamla socialdemokrater och folkpartister i någon form av symbios.

Men tillbaka till det fantastiska ramavtalet och artikeln om ”snällism”. Snart 500 kommentarer finns trots att suddagumman raderar vilt, d.v.s. bland kommentarer som man inte ser passande. Detta är en klassiker och ett typiskt PK-sätt att bara tillåta kommentarer som man vill tillåta. Suddagumman vekar dock lite ”grön” och släpper igenom alldeles för många. Det vanliga är att man bara stoppar kommentarer när folk är upprörda och meddelar ”Kommenteringen är avstängd.”

Jag har nu inte läst alla 500 kommentarer, men det verkar vara en riktig yxning av ”ramavtalet”, och alla är mer eller mindre förbannade på politikerna och moderaterna i synnerhet. Jag har nog inte sett en kommentar som försöker försvara avtalet.
Det verkar helt enkelt så att det råder ett enormt tryck, och en enorm ilska på den politik som förs, men ingen kan göra ett skit åt den. Kanske hoppas moderaterna att allt är bortglömt till nästa val. Det politiska minnet hos medborgarna brukar tyvärr vara alldeles för kort – ty den som inte lär av erfarenhet eller historien är rent dum.

Jag misstänker och hoppas dock att SD kommer att utnyttja denna situation, hela regeringen står med byxorna nere, och har ingen som helst möjlighet att försvara ett ”ramavtal” som ett av de mest korkade vi sett, kommer att kosta miljardbelopp, är till stor skada för landet rent generellt, och dessutom strider mot, och uppmanar till lagbrott.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5329