fredag 2 september 2011

Man ska bli en zoombie

I Sverige är man en idiot, ett kolli utan hjärna, de visa politikerna vet allt och det må man inte ifrågasätta. I synnerhet inte lagar de stiftat "för vår egen skull."

Man får inte avvika från normen, det myndigheterna säger och proklamerar är inte bara lag, det är helt odiskutabelt och "som det är". Det spelar ingen som helst roll vad du anför av logiska argument eller forskningsresultat eller statistik eller vad det må vara i Sverige, du har fel. I Sverige ska man helt enkelt koppla bort hjärnan och leva efter myndigheternas dekret. Odiskutabelt, ej försvarbart, satt i bruk av svensk strafflagstiftning.

Ok, vart vill jag komma? Det är så att svenska politiker först beslutade att man inte får köra bil med en alkoholhalt i blodet överstigande 0.5 promille. Detta finns det mycket logik i eftersom man enkelt, och med den statistik som finns kan visa att de som haft mer alkohol i blodet är överrepresenterade i olycksstatistiken.
Sedan kom nollflummeriet in i bilden. Det var inte vetenskapligt belagt men, eftersom det inte fanns eller finns några bevis på att en blodalkoholhalt  mindre än 0.5promille påverkar bilkörningen. Men nollvision och nolltolerans gällde, så man snackade om en gräns på 0.0 promille som gräns. Sedan tyckte någon att lättöl eller filmjölk innehåller alkohol, så 0.0 kan man ju inte ha. Alltså  blev det 0.2 promille, för att få framföra ett fordon i trafiken.
Men nu är ju svenskar dumma. De kan inte skilja på en väg, eller en fjärd. De kan ej heller skilja på en båt eller en bil. Så, för att vara praktiska för de dumma svenskarna införde man samma regler för framförande av båt som för bil.  Man må alltså inte framföra en båt med 0.2 promille alkohol i blodet, eller mer. Full på sjön, sjöfylleri, eller vad man nu ska kalla en person som druckit en, kanske två pilsner, eller en flaska vin och sedan rattar en båt. Så här har vi det ultimata straffet för en person som kanske druckit två pilsner och sedan kört båt; 18.000kr.
Var det någon fara för personen eller andra?  Nähä, det struntar vi helt i. Vad har egentligen hänt hur många har skadats, vad är förstört? Jaha, inget. Men han ska betala 18.000kr. Detta emedan….ja, det finns egentligen hur många exempel som helst på när verkliga brottslingar får ett litet ”ajabaja” av domstolarna.
Välkommen till Sverige – lägg hjärnan på stolen och anpassa dig som en zoombie.

Inga kommentarer: