söndag 11 september 2011

Är inte jorden platt åxå?

På PI läste jag nyss en kommentar som berättade att anledningen till att muslimer inte äter griskött är att man inte kände till trikiner på 1400-talet. Man kunde bli sjuk när man åt griskött, och förbudet mot att äta griskött var alltså logiskt. Alltså på 1400-talet.
Idag känner vi till trikiner, och miljoner, för att inte säga miljarder människor äter varje dag griskött.
Men tro nu inte att muslimer äter griskött, eftersom det står i koranen att det är förbjudet. Idag vet man vad problemet var för 1400år sedan och kan alltså anpassa sin hantering av griskött så att de som äter det inte får i sig trikiner. Men muslimerna vägrar alltså att acceptera detta och baserar sin mat på en 1600 år gammal skrift. Vad värre är, man ställer krav på maten baserat på detta, och det finns säkert någon gammal logik som gällde på 1400-talet när det gällde halalslakt. Men det gör det inte idag, och det går inte att komma dragande med att det står i koranen som anledning för att kräva något.

När det begav sig, visste man även att världen var platt. Om det stått i koranen att jorden är en platt skiva och om man åker för långt kan man ramla över kanten, skulle vi då göra om geografiundervisningen i skolorna efter det? Larvigt må du tycka, men det är precis samma logik som att acceptera att det ska finnas halalslaktat kött och att muslimer vägrar äta fläskkött, utan kräver annat kött. På de 1600 år som gått sedan koranen skrevs har mänskligheten utvecklats. Om man inte accepterar det är rent utsagt dum.

Nu får väl folk vara hur dumma de vill, bara det inte påverkar mig, eller mitt land. Men det gör det eftersom muslimer kommer med krav baserade på koranen, och detta accepteras i Sverige 2011 som giltiga skäl. Att anföra att det är ”religion” legaliserar tydligen alla rena dumheter. Men det är värre än så – det finns 7 politiska partier i detta land som nickande instämmer så fort muslimer kommer med krav som är ”religion” och baserade på koranen. Att vara så dum att man ordagrant följer en skrift som är 1600 år är rent dumt. Men att som ansvarig politiker 2011, och i Sverige acceptera denna dumhet är rent idiotiskt. Och vad värre är; man menar att medborgarna ska acceptera detta och finna det "berikande".

Sorry, svenska politiker och muslimer. Så korkad är i alla fall inte jag.

3 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Pedofeten mohammed trodde själv att jorden var platt. Det står säkert inte i koranen men eftersom man känner till det så står det säkert skrifterna om hans levnads-berättelse, dom s k haditherna. Så lyckas dom erövra hela världen blir vi tvungna att gå tillbaka till denna dogma att jorden är platt.

Ulmerkotten sa...

Ok. Hade han skrivit att jorden var platt hade bergis muslimerna accepterat det idag. Koranen är ju en uppdaterad skrift som är muslimernas lag.

Och då hade sjuklövern accepterat det som religion.

Berikning, och hela baletten för oss svenskar. Något bara att acceptera utan att ifrågasätta som svensk, eller hur?

Robin Shadowes sa...

Finns en rätt rolig video med en raketforskare som argumenterar för att jorden faktiskt är platt men jag orkar inte leta upp den just nu. LOL!