lördag 10 september 2011

Sverige 2011, eller 2030?


Jag läste att polisen skulle få tillgång till kameror ovanpå polisbilarna. Dessa kameror skulle scanna omgivningen efter nummerskyltar på bilar och läsa dessa. Sedan skulle det inlästa bilnummer blixtsnabbt kollas mot databaser för att se om skatten på bilen var betald, om den var besiktigad, om den var försäkrad och givetvis om ägaren inte hade giltigt körkort. Om någon av dessa fyra parametrar falerade skulle poliserna i bilen få ett meddelande om detta och kunna stoppa bilen.
Man tyckte givetvis att det inte var något konstigt alls, och tekniken finns i några andra länder.  Eftersom det är just dessa saker polisen kollar i kontroller var det ingen märkligt alls och skulle ju bara underlätta.

Sedan är det ju så att det spikas upp övervakningskameror överallt. Säkerligen har man redan mjukvara som scannar folks ansikten och identifierar. Det är ju bara att jämföra automatiskt, mot körkortsbilder eller passbilder så vet man var personen är.

Alla svenska barn som föds tar man DNA på som registreras i en databas i Huddinge. Varför vill ingen svara på, men det är bara ”bra att ha”. Detta register har polisen inte tillgång till om inte ”nöden kräver”, t.ex. som när Anna Lindh blev mördad som exempel.
Hur många databaser varje medborgare är med i vet ingen, och ej heller hur dessa databaser samkörs och varför.

Vidare har vi ju myndigheternas rätt att snoka i våra konversationer. FRA har säkert tillgång till i princip alla mailkonversationer och alla filer vi skickar tar emot, även fast man inte tillstår det.
Eftersom man enligt en gammal lag har rätt att avlyssna radiotrafik, inkluderas alla mobiltelefoner i denna lag. Man kan givetvis även lokalisera exakt var en mobiltelefon är baserat på korspejling mellan olika stationer.

Allt detta har alltså hänt de senaste 20 åren, samtidigt som datorerna har blivit mångfalt kraftigare. Informationsmängden som myndigheter och militären har tillgång till är helt enkelt enorm, och det finns ingen som helst möjlighet att sortera, prioritera eller tillgodogöra sig denna informationsmängd manuellt.
Alltså har man program som gör detta. Nu är det bara två frågeställningar som uppstår:
För det första – Hur korrekta är dessa program? Kravspecifikationen är givetvis att de ska få ”träff” på just det man vill, men vad är då ”träff”? Vi ska komma ihåg att det är inte bara svenska som gäller, och man kan ju rimligtvis inte ha en lista med träffar som täcker världens alla språk. Dessutom är det en smal sak att köra lite substitution för att gå runt hela problemet. Med det menar jag att om jag kommer överens med en person om att ”köpa leverpastej” betyder ”spränga bomb”, kan rimligtvis inte datorprogrammen finna något märkligt i t.ex. texten ”På torsdag kl.13.00 ska jag köpa leverpastej.”. Sedan har vi problemet med krypton. Historiskt sett är FRA mycket duktiga på att knäcka sådana, men med rätt kryptosystem och lite kunskap om sådana är det ingen större svårighet att ställa till problem även för dem, t.ex. med PGP/RSA-kryptering. Använder man sig kanske av ett blankettkrypto, kanske baserat på en polsk bok baklänges är vi ganska nära ett krypto ingen kan knäcka.
Men man förutsätter uppenbarligen att de som planerar terrordåd är korkade. Därför har man rätten att snoka i allt. Men nu är paradoxen att de som planerar terrordåd sannolikt inte är så korkade. Man misslyckades t.ex. att plocka Breivik, man fixade inte 11:e september för tio år sedan, och organiserade och smartare brottslingar och ligor som inser hur de övervakas.

Det andra stora problemet är sorteringen. Man måste alltså automatiskt sortera medborgarna i olika kategorier och riskklasser. Detta är givetvis mycket hemligt och direkt stötande för att vad man de facto har är en sortering av medborgarna baserade på de parametrar man lagt upp i programmen. Om jag t.ex. nämner en massa saker som ger ”träff” i programmen, kommer jag automatiskt att få en högre klassning. Det kanske inte låter så allvarligt, men ponera att jag är jägare och diskuterar olika vapen med en kompis på nätet, kanske jobbar jag med att spränga saker till vägbyggen och tycker illa om terrorister. Bara det faktum att jag nämner olika vapenmodeller, skjuta, övning, kan ge ”träff” i programmen eftersom man helt enkelt förbiser att vapen används till jakt, vidare nämner jag kanske de saker jag jobbar med och vi har ytterligare ”träff” i programmet, sedan skriver jag att om olika terroristhandlingar, fördömer dem, och det ger givetvis även ”träff”. Datorer är helt ointelligenta, det ska man aldrig glömma. De är och blir aldrig smartare än de som programmerat dem. Hela historien blir att personen klassas av några datorprogram som potentiell säkerhetsrisk. Det låter ju inte så allvarligt eller hur? Men nu har man alltså skapat en datorbedömd värd baserat på parametrar mycket få känner till med en oklar funktion som sorterar människor.
Men det låter ju inte så allvarligt eftersom du ”har rent mjöl i påsen”.
Problemet är att du varken vet hur påse eller mjöl definieras enligt de program som man använder, och det kan påverka t.ex. din möjlighet att få arbete. Tänk att du som personen ovan, men mycket ”rent mjöl i påsen” söker ett jobb på ett kärnkraftverk. Det kommer du garanterat inte få eftersom datorprogrammet automatiskt, baserat på en hemlig databas kan meddela de som frågar, att du tillhör riskgrupp 8, baserat på den information som finns. Du är då rökt och får inte jobbet, eftersom man inte anställer medborgare som är klassade över riskgrupp 4. Detta trots att du är kvalificerad, och egentligen har helt ”rent mjöl i påsen”, tycker du. Anledningen till att du inte får jobbet, får du aldrig veta, givetvis.

Nu är det ju bara en tidsfråga innan din bil utrustas med en liten GPS-grunka som kan på en meter när bestämma var din bil finns. Denna grunka läser chippet på ditt körkort (som du måste stoppa in i springan på instrumentbrädan), den kollar i databaserna att bilen är besiktigad, skatten är betald och bilen är försäkrad, körkortet är giltigt, annars kan du inte starta bilen. Förresten måste du blåsa i det lilla röret på instrumentpanelen åxå för att verifiera att du är nykter.

Välkommen till framtidens Sverige! Där samhället är till för medborgarna, eller var det tvärtom? Allt för din egen skull eftersom den som bara har ”rent mjöl i påsen” har inget att bekymra sig om. Det du inte känner till lider du inte heller av. Politikerna har förresten beslutat med stor majoritet att alla nyfödda ska få ett litet chip inplanterat i nacken strax efter födseln. Det har nämligen blivit kostsamt att bestämma medborgarnas position med alla kameror som finns. Det fungerar bättre med GPS.

Sverige 2011, 2020 eller 2030? Välj själv - är du till för samhället som man levde i DDR, eller är samhället till för dig?

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Implanted human beings can be followed anywhere. Their brain functions can be remotely monitored by supercomputers and even altered through the changing of frequencies. Guinea pigs in secret experiments have included prisoners, soldiers, mental patients, handicapped children, deaf and blind people, homosexuals, single women, the elderly, school children, and any group of people considered "marginal" by the elite experimenters. The published experiences of prisoners in Utah State Prison, for example, are shocking to the conscience.

http://www.conspiracyarchive.com/NWO/microchip_implants_mind_control.htm

Dr. James Lin of Wayne State University has written a book entitled, Microwave Auditory Effects and Applications. It explores the possible mechanisms for the phenomenon, and discusses possibilities for the deaf, as persons with certain types of hearing loss can still hear pulsed microwaves (as tones or clicks and buzzes, if words aren't modulated on). Lin mentions the Sharp experiment and comments, "The capability of communicating directly with humans by pulsed microwaves is obviously not limited to the field of therapeutic medicine."

What is frightening is that words, transmitted via low density microwaves or radio frequencies, or by other covert methods, might be used to create influence. For instance, according to a 1984 U.S. House of Representatives report, a large number of stores throughout the country use high frequency transmitted words (above the range of human hearing) to discourage shoplifting. Stealing is reported to be reduced by as much as 80% in some cases. Surely, the CIA and military haven't overlooked such useful technology.

Dr. Frey also did experiments on reduction of aggression. Rats who were accustomed to fighting viciously when their tails were pinched, accepted the pinching with relative passivity when irradiated with pulsed microwaves in the ultra high frequency rage (UHF) at a power density of less than 1,000 microwatts/cm^2. He has also done low intensity microwave experiments degrading motor coordination and balance. When asked about weapons applications of his work, he answered by referring to himself as "just a biological theorist", and his work for the Navy, "basic medical research."

http://sm4csi.home.xs4all.nl/nwo/MindControl/remote_mind_control_technology.htm