söndag 4 september 2011

Rasterteknikens mästare

Alla som varit på krogen och bott i Stockholm vet att man inte tjafsar med dörrsluskar. Det är lika korkat som att tjafsa med polisen. För några år sedan var det en dam som var ledare för SSU som gjorde den tavlan. Det är regeln i Stockholm så enkelt är det. Det spelar ingen roll att du har rätt, du får aldrig rätt. Så är det bara. Detta använder sig vissa dörrsluskar av för att de vet att de kan provocera, eller göra i stort sett vad de vill. Händer något får de aldrig fel.
Ren lag i storstadsdjungeln.

En riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna har polisanmälts för att ha misshandlat en krogvakt vid ett uteställe på Stureplan i centrala Stockholm.”, skriver DN som ingress på denna länk.
Läsarna ska alltså få bilden av att SD-politikerna givit sig på en krogvakt. Det är den bild man vill att läsarna ska få.

SvD har ungefär samma historia, och man skriver:” En riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna har polisanmälts för att ha misshandlat en krogvakt vid ett uteställe på Stureplan i centrala Stockholm. Efter en fest på fredagskvällen nekades mannen komma in på krogen.
Samma historia där alltså, och man ägnar sig åt den s.k. rastertekniken för att ge läsarna bilden av att riksdagspolitikerna slagit till en krogvakt.

Vad tidningarna inte berättar är att i sällskapet fanns två civilklädda SÄPO-nissar som dessutom var i tjänst. Det ställer ju historien i en helt annan dager, eller hur?
Men detta berättar inte tidningarna. Det gäller ju att få till en kort historia man kan flasha med på förstasidan som svartmålar SD. Erik Almqvist skriver ”Det hela hann dock bara fortlöpa i ca 5 sekunder eftersom vi, mot vakternas vetskap, hela tiden följdes av två polismän (livvakter från SÄPO) i tjänst som stoppade vakterna varefter vi kunde lämna stället. Inget verbalt tjafs och inte det minsta våld från vår sida har förekommit.”

…och ärligt talat. Erik A. visste att SÄPO-nissarna var med. Tror någon att han då skulle ha angripit vakterna?

Notera även att SvD inte länkar till denna blogg från sin artikel. Det som skrivs här ska inte komma till medborgarnas kännedom, trots att SvD inte har något som helst ansvar för vad som skrivs här. Propaganda och censur? Nej då, det finns inte i Sverige.


Vad hittar man sedan på hela Aftonbladets löpsedel? Jo, där har man blåst upp historien till enorma proportioner. Meddelandet är att SD-politiker är våldsamma och råkar i bråk. Det får ju SD-politiker räkna med som Reinfeldt uttalade, eftersom de har så extrema åsikter. Jag köpte givetvis inte skittidningen, men det skulle inte förvåna mig ett dyft om man hittar rasistiska anspelningar i tidningen.
Snacka om höna av en fjäder. Snacka om billig skandalblaska.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han borde ju blivit fälld för det här slagsmålet iaf?
http://jinge.se/politik/sd-toppar-hotar-med-misshandel.htm

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Jäpp, om han betedde sig så borde han åkt dit för det. Jag har i o.f.s. ingen aning om vad som föregick filmen, men det var inte självförsvar, helt klart.

Men mitt inlägg är inte ett år gammalt...ej heller händelsen på krogen.