onsdag 14 september 2011

Vad gör en folkhälsominister?


Kommer någon ihåg svininfluensan? Eller var det fågelinfluensa? Den var ju på tapeten för några är sedan och det rådde ren hysteri runt den och man skulle massvaccinera folk så att de inte skulle dö. Jag betvivlar att en enda person i Sverige dog av svininfluensa, ja kanske någon dog som redan var gammal och svag med liemannen redan vid sängkanten eller hade lågt framskriden cancer. Men hysterin, pressens och politikernas agerande var det inget fel på och pengar fanns det helt plötsligt i massor.

Tre ynka rader spenderar DN på att berätta på förstasidan att tuberkulos eller TBC börjar bli ett allvaligt hot mot den europeiska befolkningen varnar WHO. Inte ett ljud eller en kommentar om detta från politikerna. Man har väl fullt upp med att tjafsa om att det måste finns alkoholfritt vin vid Riksdagens högtidliga öppnande. Att inte ha det är ju ”respektlöst”.

Vi har alltså en mycket stor invandring från Afrika, och i synnerhet de områden i Afrika där man har tuberkulos. Enligt denna artikel dör en halv miljon människor i Afrika varje år i TBC. Det är vanligtvis personer som kommer hit som ”flyktingar” och söker asyl. Mot den bakgrunden tycker man att det minsta de kan underkasta sig är en läkarundersökning, och provtagning, eftersom TBC är en allvarlig och ofta dödlig sjukdom. Detsamma gäller HIV-smitta. Men av någon mycket märklig anledning kräver man inte ens en läkarundersökning av de som desperat flytt hela vägen just till Sverige, och man tar inga prov för att se om de bär på smittsamma sjukdomar. Det är tydligen diskriminerande eller integritetskränkande.

När det gäller svenskar gäller dock inte detta utan den gamla klassikern ”den som bara har rent mjöl i påsen”, må bli integritetskränkt t.ex. genom FRA-lagar, övervakningskameror registrering i databaser, personnummer o.s.v. det är inte integritetskränkande.
Alltså ser svenska politiker det så att det är någon form av ”berikningen” av invandrare att komma hit med av smittsamma sjukdomar. Hade de varit ansvarfulla politiker hade givetvis krävt att varenda kotte som kommer hit från Afrika som flykting eller anhörig till dessa ska genomgå läkarundersökning samt provtagning för smittsamma sjukdomar.
Att inte göra det kan definitivt klassas som ”trolöshet mot huvudman”, brott mot smittskyddslagen, eftersom man underlättat för smittsamma sjukdomar att få fäste i landet som HIV och TBC. Man kan även notera att när det gäller invandrare, vet vi att de är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, vilket kanske är något att beakta vad beträffande HIV och svenska kvinnor. Tycker någon att det är för mycket begärt att en desperat flykting från Afrika testas för HIV, beaktandes att ca 20 miljoner är HIV-positiva i Afrika? Är det för mycket begärt och för integritetskränkande att man testar dem för TBC?
denna länk finns Smittskyddsinstitutets statistik de senaste åren för TBC. Observera att 2011 är till dags dato.

Men det är klart, folkhälsoministern har väl fullt upp med att fundera på om ”gårdsförsäljning” av vin ska tillåtas, emedan strömmen av flyktingar stiger och är bara ”berikande” för oss svenskar, även i form av bakterier och virus. Men provtagning av de desperata flyktingarna och deras anhöriga för att ”mota Olle i grind”…icke.

Jag slutar med två citat från en av artiklarna i DN; "Tbc är en världsomspännande pandemi som dödar omkring 1,7 miljoner människor varje år." samt "Men trots att Afrika hyser bara elva procent av världens befolkning finns där mer än en fjärdedel av alla tbc-fall".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Min personliga gissning är att det bakom ursäkterna handlar mer om ekonomi än någonting annat. Jag menar, tänk på hur många "flyktingar" som kommer till Sverige varje år. Att fixa läkarundersökning åt allihopa är långt i från gratis, och jag är ganska säker på att den myndighet som skulle få punga ut de pengarna inte är samma som får betala för konsekvenserna av att de sjuka missas.

Robin Shadowes sa...

Kan också handla om en så pass diabolisk plan som TBC-jihad. Att medvetet använda sina smittade som TBC-mujahedeens och översvämma väst med dem i hopp om att smitta och döda så många kuffar som möjligt.

Ulmerkotten sa...

Ok, sedan har vi ju HIV. Jag vill minnas att sådär 20 miljoner i Afrika är HIV-positiva.
Så vad händer när en HIV-smittad "flykting" våldtar en svensk tjej?
Svaret är enkelt; bevisbördan ligger på tjejen som måste kunna visa att hon smittats av just våldtäktsmannen, vilket är en omöjlighet.

Anonym sa...

Det börjar bli dags att överge köpcenter och gemensamma utrymmen där misstänkt smittade personer kan tänkas befinna sig!
Hur är smittläget på tunnelbanan, bussen, tåg och flyg? Tur jag inte har några barn som måste utsättas för dylika risker på dagis!

Du som röstar på politiker som gör detta förfarande möjligt, jag håller just dig som medansvarig för läget i landet, oavsett om det gäller spridandet av tbc eller hivsmitta genom frivillig eller ofrivillig sex!