söndag 19 maj 2013

Herculesplan hem


 Att några få kommuner i Sverige fått ta ett stort ansvar i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar har lett till en ohållbar situation. Därför är det glädjande att regeringen nu kommit överens med Miljöpartiet om att alla kommuner ska tvingas delta i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn och ungdomar.”. Så skriver Hanif Bali, moderat riksdagsman, i en artikel i Kristianstadsbladet.

Enligt grundlagen har kommunerna självbestämmande, och bestämmer själva om de vill ta emot s.k. flyktingar.

Men nu har den sittande regeringen och tidigare fört en helt ansvarslös invandringspolitik, vilket resulterat i den situation vi har idag. Trots att man instruerat pressen om att mörka alla problem och kostnader som uppstått med den förda politiken, har man nu försatt sig i en situation där man måste stifta lagar som går emot grundlagen för att kunna överösa kommunerna med den mängd s.k. flyktingar migrationsverket har behov för att placera över landet. Det är vad Hanif Bali applåderar.


Om regeringen i stället för att öppna upp gränserna, släppa in skäggiga muslimska ankarmän under flaggan ”flyktingbarn” och alla deras anhöriga, anpassat sin verksamhet efter det antal s.k. flyktingar som kommunerna var villiga att ta emot, hade detta problem inte existerat.
Det hela skulle kunna fungera mycket enkelt – Migrationsverket frågar varje år kommunerna om hur många flyktingar de är villiga att ta emot. Kommunerna är i princip självstyrande enheter och känner bäst till både sin ekonomiska situation och bostadsläget i kommunen. Vidare vet de vilka statliga ersättningsnivåer som gäller, och vi pratar om av medborgarna valda politiker i varje kommun.

När sedan migrationsverket summerar det antal flyktingar kommunerna sagt sig villiga att ta emot, vet man hur många flyktingar man kan ta emot i landet kommande år. Den högsta prioriteten ska då FN:s kvotflyktingar ha, som är riktiga flyktingar från flyktingläger. Om det sedan finns platser kvar, kan man ju överväga att släppa in dem i landet trots att de ’de facto’ är ekonomiska lycksökare som kommit hit enbart för att få en bättre levnadsstandard.
Det kommer ta några innan budkavlen går om att det inte längre går att komma till Sverige med påhittade historier och landet inte flyter av ”mjölk och honung”. Efter några tiotals transporter med Herculesplan hem, kanske de börjar fatta meddelandet.


Ovanstående är något som skulle fungera, och är baserat på grundlagens mening med kommunalt självstyre (första paragrafen). Att dagens system totalt har havererat är sittande och tidigare regerings misstag, och inget kommunerna har minsta ansvar för. Att mot denna bakgrund ändra lagen, d.v.s. skapa en lag som emotsäger grundlagen är en felaktig och desperat handling. Det är just vad Hanif Bali försöker försvara i sin artikel.
Det finns hur många exempel som helst på att immigrationspolitiken totalt havererat, kostnaderna är enorma och skadorna på det svenska samhället bara tilltar.

Men en arbetslöshet på minst 10%, en ungdomsarbetslöshet på snart 30%, världens näst högsta skatter, en stor bostadsbrist, inget försvar och usel sjukvård behöver vi inte en enda lycksökande ”flykting” som kommer hit för att skaffa bättre levnadsstandard för sig och sina släktingar.

Så låt nu kommunerna tala om hur många riktiga flyktingar de kan ta emot och balansera detta med FN:s flyktingkvot för EU så att vi tar emot en del av denna proportionellt mot vår befolkningsmängd i Europa. Eller är vi inte en del av EU?

Resten, alla lycksökande ankarmän (ensamkommande flyktingbarn), och ”flyktingar” som betalat 100.000kr drygt för att bli smugglade just till Sverige för att utnyttja det svenska bidragssystemet, kan vi skicka hem till landet de kom från.

"Ensamkommande barn och ungdomar", Hanif Bali? Pyttsan!

Inga kommentarer: