lördag 11 maj 2013

Man blir lite trött på Ullenhag

Ullenhag förnekar sig inte. Han hittar på nya dumheter hela tiden och har uppenbarligen inte förstått skillnaden mellan migrationspolitik och rasism. Jag har försökt förklara detta ett antal gånger , kanske i en naiv förhoppning att han kanske läser det jag skriver, men eftersom så är mycket osannolikt skriver jag snarare för att hans dumheter inte ska få stå oemotsagda.

SvD som publicerar Ullenhags senaste påhitt (länk) tillåter givetvis inga kommentarer eller blogglänkningar. Ett typiskt tecken på att man inte vill ha någon debatt eller andras åsikter, således handlar det som vanligt om ren propaganda och påverkande av medborgarna.

Jag har inget emot ett pris till Raul Wallenbergs minne, det är i själva verket en nagel i ögat på rasister och totalitära regimer. Men låt priset vara just ett pris mot rasism och totalitära regimer inget annat.
Som Ullenhag framställer saken; För arbetet mot främlingsfientlighet och intolerans måste fortsätta och det med förnyad styrka. Jag ser med oro på hur det i Europa och även i vårt eget land, sprids främlingsfientlighet och intolerans. Främlingsfientliga partier får mylla att växa i när ekonomisk oro och arbetslöshet sprids. Dessa partier levererar dagligen förenklade budskap med stereotyper och kollektivt skuldbeläggande. Judar och romer är särskilt utsatta, men i dag drabbas även muslimer av hat och intolerans. Sverige är inget undantag. Hur är detta möjligt? Har vi redan glömt vad som hände i andra världskrigets skugga?”.

Kanske vet inte Ullenhag att just Hitler och palestinierna/muslimerna var allierade för att utrota judarna (länk). Eller kanske Ullenhag inte vet ett dyft om vilka raslagar som fanns i detta land och hur många som tvångssteriliserades? Sverige hade raslagar som var mer långtgående än Tysklands på 40-talet. Steriliseringslagen upphävdes inte förrän 1975.

Och det blev något fel i Ullenhags logik. ”Främlingsfientlighet och intolerans” är nysvenska ord som används med avsiktlig koppling till ren rasism, och vidare i avsikt att legalisera den förda invandringspolitiken. För att man framför kritik mot den förda invandringspolitiken betyder det inte att man är ”intolerant”, ”främlingsfientlig” eller rasist. Det paradoxala ligger alltså i att han vill vara intolerant mot folkvalda politiker som kritiserar invandringspolitiken som förs emedan han vill vara tolerant mot t.ex. muslimer som knappast är kända för att vara toleranta mot andra trosuppfattningar. Hur är det med jämställdheten, synen på HBT och en rad andra saker när det gäller islam? Värst är dock att man stödjer sig på en 1400 år gammal skrift som är totalt verklighetsfrämmande i vilket modernt västerländskt samhälle som helst. Vi ska vara toleranta mot muslimer, tillåta byggandet av moskéer, minareter och att koranens budskap må spridas i detta land. Detta emedan vi som ifrågasätter detta får nysvenska tillmälen som ”intoleranta” eller ”främlingsfientliga”.

För något år sedan hörde jag Ullenhag predika mångkulturens förträfflighet i Uppsala. Han hade visioner om svenska exportföretag som tog hem stora exportorder bara för att det fanns folk som kunde prata andra språk. Vi har nu haft en invandring som kostar mellan 50-150 miljarder per år, och tycker man det är för mycket, inte gillar islamiseringen eller kravallerna i berikarområdena, då är man "främlingsfientlig". Så man kan ju fråga Ullenhag om var de enorma intäkterna som en följd av invandringen egentligen tar vägen och hur stora de är i rena pengar? Ursäkta, jag är inte ett dyft främlingsfientlig eller rasist, men inser att detta lilla land inte kan ta emot världens alla lycksökare och deras släktingar i jakten på en bättre levnadsstandard. Kostnaderna och problemen är redan idag enorma. Det betyder inte att jag tycker illa om personerna, utan menar bara att den invandringspolitik som förs är rent vansinning av flera skäl.

Så låt mig gissa att vilka Ullenhag avser dela ut detta pris inte till de som bekämpat ren rasism, utan de som smutskastar hans politiska motståndare, av typen Expo, som gör vad de kan för att skandalisera t.ex. SD. Denna site (Expo), och organisation använder sig av klassiska propagandaknep som vilken vaken person inser. Eller vad sägs om ”Expoakademin”, ”Utmanar intoleransen”, ”Research”, ”Utbildning”, ”Antirasistisk projektledarutbildning”, "skola" och ”Positiv antirasism”? Allt detta hittar man redan på sitens första sida, och detta är enkla propagandaknep som inte borde lura någon. En klassisk teknik är att kalla propaganda för ”utbildning”, ”fakta” eller ”forskning”. Kan man stödja det med lite väl vald och selekterad statistik lurar det ganska många, tyvärr.

Låt mig gissa att Expo blir ett ganska självklart val när det gäller Ullenhags instiftade Raul Wallenbergspris.

Varken Ullenhag, eller Expo törs ta debatten med SD. I s.k. debatter har varken han eller någon annan relevanta svar, utan svamlar mest om att alla de som kommer till detta land är flyktingar samt sjunger några lovsånger om en vision om ett mångkulturellt, multireligiöst samhälle.
Tack, men det är bara att inse detta samhälles rena omöjlighet.

Men ok, Ulllenhag eller någon annan ska få en chans. Svara på denna mycket enkla fråga: Vad var kostnaden 2012 för invandringen?

3 kommentarer:

Johnny sa...

Mig veterligen finns det inga bevis för att Hitler avsåg att utrota judar, utan han ville fördriva dem ut ur Tyskland och Europa eftersom de orsakade stora problem.

Att Hitler gasade ihjäl 6 miljoner judar är bara WW2 efterkrigstids propaganda.

Inga fungerande och använda gaskammare har påträffats.

Enligt Röda Korset dog 282077 människor av alla orsaker i de Tyska koncentrationslägren.

Därför försöker man skydda lögnen med olagliga lagar som strider mot de mänskliga rättigheterna genom att förbjuda andra åsikter om "Förintelsen" än de officiella.

http://ihr.org/books/kulaszka/24burg.html

Anonym sa...

Jag ska föreslå till mottagare av priset den göteborgsmannen som blev nästan ihjälslagen av invandrarkillar. Han vägrade att dö, så bättre kan man inte arbeta mot rasismen!
Om någon påstår att dessa invandrarkillar inte är rasister,
påvisa det gärna!

Ulmerkotten sa...

Johnny, i mitt huvud råder inget som helst tvivel att nazisterna avsiktligt utrotade de som de ansåg inte passade i deras rasmall.

Denna rasmall var lika giltig i tyskland som här, med skillnaden av att man i stället steriliserade de som inte passade in.

Anonym; visst, det är ju ett bra tips till Ullenhag. Vill minnas att invandrarkillarna fick lite samhällstjänst som straffpåföljd.

Eller varför inte ett postumt Wallenbergpris till uppsalatjejen som blev gruppvåldtagen av ett gäng yngre berikarungdomar? Hon tog sitt liv senare, sannolikt som en konsekvens av händelsen. Men gärningsmannen man fick fast, fick några månaders fängelse.

Eller kanske även ett postumt pris till Fadime Sahindahl?