söndag 26 maj 2013

Katainen till riksdagen


I Finland har man en helt annan syn på det här med invandring, och man tar emot en bråkdel av s.k. flyktingar mot vad vi gör i Sverige. Statsminister Jyrki Katainen, har en mycket nykter och realistisk syn på det här med invandring och på denna länk till YLE kan man läsa följande:

Själv har Katainen redan kommit fram till att antalet asylsökande måste hållas under kontroll. För det andra anser Katainen att integrationen måste fungera bättre.”

Vidare ”.. uppmanar Finland att ta modell av de slutsatser som man drar i Sverige.” (gällande kravallerna  i Stockholmsförorterna).

Samt ”Statsministern anser att det nu behövs en behärskad och bred debatt om invandringen.

Det intressanta med den finske statsministerns uttalanden är att man kan se en fundamental skillnad mot hur svenska politiker agerar. Det nämns inte ett ljud i Sverige om att den ohämmade invandringen är orsaken till kravallerna.
Man filosoferar runt olika flummiga teorier och beklagar det inträffade. Media har uppenbarligen munkavle. Man filosoferar hur man ska förhindra att något liknande inträffar i framtiden o.s.v. Givetvis är plånboken vidöppen och man kommer sannolikt, och på bästa 70-talsmanér trycka in massor med pengar till de missförstådda ungdomarna som haft traumatiska levnadsminnen. Levnadsminnen som givetvis legaliserar stenkastning på polis och man ska förstå att de med en sådan ryggsäck nästan får elda upp bilar och skolor. Det är som vanligt "samhällets fel" att de stackars ungdomarna beter som de gör.

Men frågan kvarstår; När ska politikerna inom sjuklövern tillstå sitt totala misslyckande och berätta kostnaderna för den sanslösa invandringspolitik de bedrivit och bedriver. Tror någon att det höjs en enda politisk röst inom sjuklövern för att begränsa eller stoppa invandringen till dess vi vet vad politikerna håller på med? Inte.

Kan inte någon bjuda in Katainen att hålla ett tal i riksdagen? Han verkar vara betydligt spelklarare än Reinfeldt.

Inga kommentarer: