torsdag 2 maj 2013

När ska politikerna fatta?


Men de verkar inte ens vilja fatta att det är skillnad på rasism/främlingsfientlighet och invandringspolitik. Nejdå, tvärtom man försöker svartmåla alla som inte gillar eller uttalar sig negativt om invandringspolitiken som rasister eller det nysvenska ”light-ordet” för samma sak; främlingsfientliga.
När någon försöker förklara den fundamentala skillnaden för någon sjuklöverpolitiker är det som denne håller för öronen och mumlar mantrat; ”främlingsfientlig, främlingsfientlig, främlingsfientlig…”

Men det var egentligen inte vad jag avsåg avhandla idag. Man kan i DN på en undanskymd plats läsa ”Kommuner tvingas ta emot flyktingbarn”.

Före valet 2010, gjorde partierna inom sjuklövern allt de kunde för att tysta denna fråga eftersom det var ett veritabelt hot, både mot den politik man då redan bedrev, samt att SD skulle komma in i riksdagen. Redan under januari gick man ut till pressen och gav direktiv om vad som gällde i bästa anda som ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” många år tidigare. Det har jag inga bevis för, men märkligt nog agerade alla tidningar precis likadant och det skedde samtidigt: kommentarer raderades, blogglänkningar försvann och antalet propagandaartiklar ökade markant. Med sådana menar jag t.ex. artiklar om den lyckliga familjen från Somalia som återförenade sitter i den stora myssoffan och är tacksamma. All kriminalitet som var länkad till invandrare nedtrycktes och rapporterades inte om, i de fall man var tvingad att skriva något, kunde man ”flasha” en liten notis några timmar.

Denna propaganda har fortsatt sedan dess, och gäller idag. Man kan notera att SvD som är beroende av presstöd, inte en nämner att kommunerna kommer att tvingas ta emot s.k. flyktingbarn. För SvD är det viktigare att Isabella Löwengrip hänger ut sin pappa, eller att man plockat in någon som dödat några katter. Man kallar sig ”Sveriges kvalitetsajt för nyheter”. Ok, Ni får ta det eftersom Ni fetbannat denna blogg sedan år, grattis SvD!


Men hur är det nu med demokrati? Kan politikerna fatta beslut när det gäller invandringspolitiken? Vi vet alltså att i valet 2010 var detta en fråga man inte tog upp med avsikt. Man har inte frågat medborgarna varken på riks- eller kommunnivå vad de tycker. I alla fall har frågan inte avhandlats sedan valet 2006. Alltså har man hamnat så långt bort från demokrati man kan komma, men man har de senaste åren med partipiskan i hand tvingat kommunerna att ta emot s.k. flyktingbarn.
Sedan har man beslutet att det ska komma hit massor i anhöriginvandring, och många kommuner går på knäna redan idag. Man snackar om att solidariskt ta ansvar, emedan man är en del av EU. Den första lösningen, baserat på de kostnader och problem vi ser i Sverige idag, vore väl att kräva ”solidaritet” från de andra EU-staterna. Det står i motsats till att komma med krav på att kommunerna ska (mot grundlagen om kommunernas självstyre), tvingas ta emot s.k. ensamkommande flyktingbarn, och till de som redan beviljats uppehållstillstånd, alla deras anhöriga? Eller är vi inte med i EU?

Situationen blir alltmer absurd för varje dag som går, och jag fattar bara inte fördelarna med det mångkulturella samhället. Jag räknar då t.ex. in våldtäkter, gruppvåldtäkter, katsmuggling, skottlossningar, mord, kravaller, bilbränder, hedersmord, gängkriminalitet…

Ni må ursäkta, men jag varken känner mig inte speciellt berikad, kanske blir jag det av böneutrop…men ärligt talat passar jag nog och vill dra ett streck här. Men det är ju inte min sak att bestämma. De folkvalda politikerna ska besluta om vad som är bäst för mig. Svensk s.k. demokrati.
Men med detta sagt, inget ont om de som kommer hit till ett arbete, eller sköter sig och är riktiga flyktingar. Men nu blev det för komplicerat för sjuklöverns politiker, så det är lika bra att sluta.



Inga kommentarer: