måndag 20 maj 2013

We shall overcome (da capo?)


 Under dagen tog jag del av nattens händelser i Husby. Pressen kallade händelserna för ”oroligt” eller ”upplopp”. Ordet kravaller använde man förra gången i det närliggande berikarområdet Tensta/Rinkeby, men man har tydligen fått order om att tona ner händelserna, och undviika ordet kravaller som det i själva verket rör sig om.

Vi kan som vanligt konstatera att pressen inte nämner problemets kärna; för stor invandring och segregation ofta direkt skapat av EBO. Det är klart att man får gängbildningar och även organiserad kriminalitet under sådana förutsättningar, men det törs man inte nämna. Inte en stavelse om att det rör sig om invandrarungdomar, givetvis. Inte minsta koppling till invandringspolitiken, givetvis.


Det är så här man bedriver propaganda. Inte genom att propagera för något, utan genom att undanhålla viktig information och undvika problematiken. Det ska du lille medborgare inte uppleva som ett problem, så därför utelämnar man denna information, och undviker att föra problemställningen på tal.

Så vad berättar media om? Inte i detalj om kravallerna, utan lite övergripande om vad som hänt, och det märkligaste av allt; man försöker utmåla historien som att det är polisen som är vållande och att de gjort situationen värre och begått massa tjänstefel. ”Nattvandrare” tycker att polisen haft fel taktik och borde ”be ideella organisationer hjälpa till”. Någon organisation som heter Megafon menar att polisen gjorde fel som sköt en man som hotat polisen med en machete. Får man föreslå en försvenskning av denna organisations namn? ”Megafån” skulle passa bättre. 
Ovanpå detta rackar man ner på polisen för rasistiska uttalanden. Visst, enligt skolboken är det fel men det är klart att även poliser blir förbannade och går över gränsen. Vad ropade kravallungdomarna till polisen? "Polis, polis, potatisgris"?

Men dagens höjdare i dumhet tillskrivs vänsterpartiet som skriver ”den successiva nedrustning av Västerort som skett under lång tid och accelererat under de senaste åren av alliansens styre och lett till den desperation som nu tar sig uttryck”.

Samt Ann-Margrethe Livh (v): Bilbränder kommer inte att leda någonvart, inte heller fler poliser. Vi måste föra en verklig dialog med de boende och göra verkliga satsningar som lämnar pappret – verksamheter, arbetstillfällen, kultur och skola måste få större resurser för att kunna skapa en hoppfull generation”.

Av detta sjuttiotalsflum, vilka vänsterpartisterna inte vaknat från, ska man alltså dra slutsatsen att ”Järvaprojektet”, ”socioekonomiskt stöd” och en rad andra åtgärder varit otillräckliga. Samt att de politiska motståndarna bär skulden till det inträffade. Givetvis ska ungdomar som behandlats så illa, har traumatiska erfarenheter, och hade för liten julgran, ha rätt att kasta sten på polisen, krossa fönster och elda upp bilar eller? Stackars dem...de är nog bara lite missförstådda men vill väl.

Arbeten skapas som vanligt ur intet och de stackars kravallungarna är det synd om, och mer satsningar (sannolikt rent monetära efter en ”verklig dialog”), skulle skapa en hoppfull generation.
Snacka om rent svammel. Snart tycker man väl ungdomarna och polisen ska träffas på Järvafältet och genmensamt och i armkrok sjunga ”We shall overcome”. Livh kan ju ringa Friggebo som har viss erfarenhet.

Länkar? Visst, det är bara att öppna vilken dagstidning som helst. Välj och vraka på egen hand.

Inga kommentarer: