fredag 10 maj 2013

På väg till kyrkan i Vladivostok


Vi påsktiden kommer två ryska bombplan eskorterade av fyra jaktplan på väg mot Sverige från Ryssland. Precis innan svenskt luftrum genomför man sin övning och vänder tillbaka. Vi vet att ryssarna har rustat upp kraftigt de senaste åren.

Svenska luftförsvaret tas givetvis på sängen, och man har inte ett enda plan att skicka upp, detta som konsekvens av att man systematiskt skalat ner det svenska försvaret under årtionden till vad det är idag – ett rent skämt. ÖB:s uttalande om att det svenska försvaret skulle på sin höjd hålla en vecka är ganska talande.

Men nu kommer det roliga – utrikesministern, som vet att det inte finns en enda krona att göra något åt saken och att det inte finns någon politisk vilja att rusta upp. Han försöker då bortförklara att det inträffade inte är på något sätt ovanligt, han jämför med kalla kriget, och kallar debatten ”rätt hysterisk”. Ej heller är Rysslands upprustning speciellt hotfull.
Rubriken är en riktig höjdare; ”Ryssland övade inte mot svenska mål.”

Låt mig komma med en lika trovärdig teori; Den ryska flygstyrkan var på permission, och skulle till påskmässan i Vladivostok, men navigerade fel, precis som U-137 när det begav sig. När de upptäckte felet, råkade de vara precis vid svenska gränsen, så då vände de hem igen. De var dessutom lite hungriga, vodkan var på upphällningen och eskaderchefen behövde gå på toaletten.

Men svenska medborgare; ni kan vara lugna, och ska lita på medias rapportering. Inga kommentarer tillåts till tidningsartiklarna och ej heller några blogglänkningar. Det är den nya versionen av yttrandefrihet som grundlagen stipulerar i media. Du må yttra vad du vill bara det är PK. Precis som i DDR.



Inga kommentarer: