fredag 14 februari 2014

En modig moderat i Vallentuna

Får man ropa ”Äntligen!”? Det är nämligen så att en moderat politiker i Vallentuna vid namn Björn Schaerström har tagit bladet från munnen (länk). Visst, det är fel, dumt och en ren förolämpning av honom att kalla Soran Ismail ”korkad”, det skulle han inte ha gjort. Men läser vi sedan vad han skriver har han insett vad det handlar om. Kanske har han vaknat upp nu när migrationsverket ska allokera flyktingar efter behov till kommunerna, och Vallentuna precis som sannolikt de flesta kommuner i hela landet pådyvlas de ekonomiska lycksökarna som kallar sig flyktingar och sedan alla deras släktingar som anhöriginvandring.
 
Schaerström verkar i stort sett ha fattat hela problematiken till skillnad från hans partikollegor, i synnerhet på riksplan. Så tror faen att det kokar ute i kommunerna bland de gamla riktiga moderaterna.
En gång i tiden var jag moderat, till ungefär 25 år sedan, sedan var jag utomlands ett antal år (Staufen givetvis), och när jag kom tillbaka fann jag att moderaterna totalt förändrats till ett parti rödare är de socialdemokrater jag kände till. Vidare hade man blivit något som kan betraktas som ett vindflöjelsparti, vilka säljer ut sina grundläggande värderingar för att appellera till olika väljargrupper.
De senaste åren har det dessutom blivit alltmer tydligt att man egentligen saknar en ideologi, när man lierar sig med miljöpartiet för att få vandra i maktens korridorer och ägna sig åt ren kohandelspolitik med meningsmotståndare.  Gösta Bohman snurrar säkert några varv i sin grav varje gång ”nya moderaterna” tar till orda.

Så vad Schaerström gör att beskriva problematiken med invandringspolitiken, som är tabu att påtala. Den som gör detta är rasist eller mjukisvarianten främlingsfientlig enligt PK-terminologi. Vidare påtalar han problemen med islam – det är åxå tabu. Men det behövs inte mycket tänkande för att fatta att islam inte fungerar i, och står i direkt konflikt med ett modernt västerländskt samhälle. Inget konstigt alls om man beaktar jämställdhet, synen på homosexuella, hbt och en rad antal saker som helt enkelt inte är kompatibla med det samhälle som är Sverige 2014. Visst har folk rätt att ha sin religion, men problematiken är att man ställer krav på det svenska samhället baserat på islam, t.ex. när det gäller halalslakt, fläskkött, segregation och en hel rad andra saker. Alla dessa saker behöver man idag inte heller motivera i Sverige, utan ska bara accepteras för att det är just religion.
 
Vi ska alltså lägga allt logiskt tänkande på hyllan och även vår lagstiftning för att idiotier kallas för religion. Grattis nya moderaterna! Helt riktigt nämner Schaerström även direkt lidande saker för den sanslösa invandringspolitiken; ”skolan förvaret vården polisen järnvägen tillväxten m.m.”, visst har han rätt.
Men vad kommer moderaterna göra nu? Det är en intressant fråga. Om man sparkar  Schaerström som varnande exempel riskerar man strömhopp av gamla riktiga moderater som suttit länge i kommunalpolitiken och inte känner igen sig bland ”nya moderaterna”. Att låta honom sitta kvar är lika farligt. Andra med samma åsikter kanske ger uttryck för dessa och riskerar underminera hela top-down systemet.
Så min gissning är att man bara sparkar honom med lite flummiga anledningar om att hans åsiker inte är förenliga med nya moderaternas. Partisekreterare Kent Persson kommer att vara behjälplig som den nonsensfloskelspruta han är.
Men all heder åt dig Björn Schaerström som vågar ta bort munkavlen! Det finns säkert en mycket stor mängd politiker inom det tidigare borgerliga lägret som inte vågar vara lika modiga och säga sanningen som du.

Inga kommentarer: