söndag 16 februari 2014

Svenskar - igen

Jag blir så trött på att läsa att ”svenskar” dödats och åker till Syrien för att delta i striderna. Här är en artikel. Man skriver alltså att det rör sig om runt ”75 svenskar” åkt dit för att kriga och att ett 15-tal svenskar” har dödats samt, ”Dessutom har flera svenskar skadats och ligger på sjukhus i Turkiet.”.
För det första är det ett himla tjat om just ”svenskar” i artikeln, och enligt mitt sätt att se saken är de med största sannolikhet inte svenskar. Kanske råkar de ha hittat ett svenskt pass i ett flingpaket, eftersom det verkar som man sänkt ribban för att bli svensk medborgare till ett rent skämt. Bilden jag har är att man bara behöver ha vistats i landet en viss tid för att få ett svenskt medborgarskap. Inga som helst krav på att kunna ett dyft om Sverige som t.ex. statsskick, kommuner eller annat och ej heller några krav på att kunna tala eller förstå svenska. Om drygt sex månader är det val. Det handlar alltså om att välja de som ska styra detta land i fyra år framöver. Hur ska en person som inte kan ett ord svenska och ej heller kan läsa svenska förstå vad det handlar om? Som det fungerar nu är alltså dessa fullt röstberättigade.
Men tillbaka till problematiken med ”svenskar”. Någon har alltså baserat på vansinnig regel givet en ”flykting” ett svenskt pass. Sedan åker ”svensken” tillbaka till landet denne flydde från, för att delta i striderna där. Vi kan ju börja med att definiera flykting. Som jag ser det är det en person som flyr desperat för sitt liv vanligtvis till ett annat land eller område i närheten, kanske till ett flyktingläger. Riktiga flyktingar plockas sedan ut via FN och fördelas till olika länder. Här i Sverige kallas de kvotflyktingar. Det är riktiga flyktingar, inget att snacka om. Men sedan är det de som antingen har råd att betala för en flygbiljett till Sverige eller kan betala flyktingsmugglare runt 100.000kr för att bli smugglade just till Sverige. De är definitionsmässigt inte flyktingar i min bok. De är illegala immigranter som ska avvisas vid påträffande.
Ovanpå detta väljer de alltså dessa "svenskar", att frivilligt att åka tillbaka till det land de flytt från för att kriga. Det skulle inte förvåna mig ett dyft om de erhåller form av understöd för tiden de vistas utomlands och ej heller om svenska skattebetalare får betala resan. Nästa steg är väl att svenska skattebetalare får betala för deras vapen och militära utbildning i Syrien.
Men ovanpå detta är det givetvis så att folk dör och skadas i krig. Alltså har ”svenskar” skadats och ligger på sjukhus i Turkiet (se artikeln). Då kan vi alltså förutsätta att försäkringskassan får betala för sjukhusvistelse, operationer och rehabilitering. De är ju ”svenska” medborgare eller hur?

Inga kommentarer: