onsdag 12 februari 2014

En vilsen ur Ung Vänster

Det är för jäkligt svenska ungdomar när det inte finns varken bostäder eller arbete, de som får universitetsplatser tvingas tacka nej, då inga bostäder finns. De flyr till Norge, det råder stor bostadsbrist generellt, bostadspriserna är rent astronomiska. Den som vill flytta hemifrån har inte en chans utan stor ekonomisk uppbackning från föräldrarna.
Den här grafen beskriver problemet;
 
Sedan 2005 råder det alltså en total obalans mellan påbörjade bostäder och befolkningsökningen. Men vidare återspeglar den inte den rådande situationen på bostadsmarknaden eftersom bristen på bostäder ackumuleras. Så visst är den rådande situationen ett rent hot mot unga som vi kan läsa i denna artikel. Men artikelförfattaren kommer till en helt vansinnig slutsats, som bevisande att han inte lärt sig ett dyft av historien. Det är kanske inte konstigt med tanke på hans ålder och vice ordförande i Ung Vänster. Han rekommenderar byggandet av ett nytt miljonprogram, givetvis med knorren att det ska vara miljövänligt.
Men låt oss primärt ställa oss frågan vad som egentligen orsakar den rådande bostadsbristen. Den sittande regeringen har sedan den tillträdde 2006 fört en helt sanslös invandringspolitik med enorma kostnader för samhället, men ovanpå det behöver varje människa som kommer till detta land någonstans att bo, och det är däruti anledningen till den stora bristen på bostäder ligger. Detta törs givetvis inte en person från Ung Vänster tillstå eller ens nämna men det är helt enkelt så att om 50.000 personer kommer till detta land och ett mindre antal utvandrar, säg 20.000 kommer skillnaden d.v.s. 30.000 att behöva bostäder.
Till saken har den senaste tidens sanslösa politik från kommunerna, vilka har tvingats till ”avtal med migrationsverket”, ”anhöriginvandring”, generella uppehållstillstånd för s.k. flyktingar från vissa länder, och sist men inte minst den lagstiftning som kräver att kommunerna tvingas ta emot det antal flyktingar migrationsverket behöver allokera. Kommunernas ungdomar placeras alltså i en oändlig kö, och göre sig ej besvär med svaret att det ”inte finns några lägenheter”. Kommunerna kommer att tvingas upphandla alla typer av boenden de kan komma över, för ”flyktingar”, emedan ungdomar som vill flytta från sina föräldrar kommer snarast bli ett störande moment. Givetvis på marknaden kommer det finnas privata aktörer som Bert Karlsson som upphandlar flyktingboenden med avsikten att tjäna pengar, inget konstigt alls. Varje s.k. ensamkommande flyktingbarn ersätts med minst 1.2 miljoner från staten per år, så det finns massor med pengar att tjäna.
Men Ung Vänster vill alltså dra igång ett nytt miljonprojekt…egentligen var det inte fel när det begav sig på 60-talet. Det vara bara rätt i tiden. Socialdemokraterna hade DDR som förebild, det rådde slit-och-släng, och allt gammalt var fel och skulle bort. Man rev stora delar av städer för EPA, Tempo och Konsum. Man fuskbyggde stora bostadskolosser runt städerna som då var moderna med flytspackel, plast, betong, billiga och snabba konstruktioner. Sedan några år efter dessa områdens byggande började problemen, och idag kan man betrakta det som konstgjord andning att hålla dessa områden stående. Vidare kan knappast någon betvivla de problem som idag finns i dessa områden, både orsakade av segregation och obefintlig integrationspolitik. Huruvida arkitekturen (betongstatarlängor i flera våningar), har med saken att göra kan vi låta bero. Men alla tappra försök att både försköna dessa områden, trots ”socioekonomiska bistånd”, och projekt som Järvalyftet har uppenbarligen misslyckats.
Det var ett misstag man begick för sådär 50 år sedan. Låt oss inte begå samma misstag i ren desperation. Problemet ligger inte i bristen på bostäder – det ligger i den totalt oansvariga invandringspolitiken som bedrivs. Så Stefan, hittar du ingen bostad kan jag berätta för dig att du inte är vatten värd om du inte kan bolla upp några hundra tusen till en bostadsrätt. Det är nämligen så hemskt synd om alla som lyckats smuggla sig hit från Syrien, Iran, Irak, Afghanistan, Somalia, Eritrea, o.s.v. att du inte har en chans. Lösningen är inte att smälla upp mer snabba fuskbyggen, det bara är att fatta att Sverige inte kan vara ett paradis för alla lycksökare som lyckas smuggla sig hit, d.v.s. runt 95% av de som migrationsverket ger uppehållstillstånd till, och som sedan får svenska medborgarskap. Bägaren har runnit över för länge sedan.

Inga kommentarer: