lördag 15 februari 2014

En vecka i Pyongyang, Ullenhag?

”Göteborgsförort nästa för Ullenhag” kan man läsa idag på SvD. När man sedan försöker öppna artikeln får man ”Ett fel har inträffat”. Symboliskt, eller hur? Precis så är det, Ullenhag är bara ett stort fel som politiker. Finns det någon t-shirt han försöker fixa, med texten ”I survived Rinkeby, Rosengård and Bergsjön!”? Eller vill han testa sin skottsäkra väst?
 
Tja, vad han egentligen vill uppnå är ju lite oklart, och jag vill minnas att han flyttade in i något temporärt kontor en vecka eller så, i Rinkeby och Rosengård, sannolikt bevakad av SÄPO hela tiden. Försöker han lära sig något om dessa områden? Knappast, det hinner han inte med på en vecka.
Vill han visa att det är ofarligt att vara och vistas i dessa områden? Om så är fallet behöver han ju inte SÄPO vilka jag förutsätter är med, eftersom det vore en politisk katastrof om minsta incident inträffar under dessa studiebesök. Tänk er själva en rubrik i riksmedia; ”Ullenhag rånad i Bergsjön”, eller ”Ullenhag tog skydd under skottlossning”. Men förutom att han säkert har SÄPO med sig kan man förutsätta att den lokala polisen får order om att sätta in alla resurser och patrullera i dessa områden emedan studiebesöket pågår. Detta för att temporärt hålla buset lugnt så Ullenhag kan rapportera allt positivt som inträffat, och hur mycket han lärt sig och blivit berikad av exotiska influenser, ser potential, företaganden o.s.v. om man bara plöjer in mer pengar till dessa områden på olika sätt. En klassiker sedan problemen startade i dessa områden.

Vidare kan vi förutsätta att Ullenhag kommer använda sig av detta i valdebatter. ”I was there – I know”-stuket i argumentationer.
Vad sägs om en vecka i Pyongyang, Ullenhag? Du blir berikad och kan rapportera att det inte finns några som helst problem.

Allt är alltså, och givetvis enbart ett enda stort politiskt falsarium och propagandaknep, och man är bra naiv om man går på det.

Inga kommentarer: