onsdag 5 februari 2014

Uppsala 2017

Rena tiggare på gatorna från andra länder bör förbjudas, jag har påtalat detta tidigare och vill även inkludera s.k. gatumusiker som klarar av att slå på en trumma eller liknande. För de sistnämnda kan jag tänka mig någon form av tillstånd om personen är från annat land. Vi kan inte förbjuda gatumusiker från andra länder generellt, men baserat på de erfarenheter vi nu har kan vi inte heller tillåta alla som skramlar med en bjällra eller slår på en triangel, och kalla dem för gatumusiker.
Men rent tiggeri av utländska medborgare kan omedelbart förbjudas, och bör så göras.
 
Vi har den senaste tiden kunnat se hur tiggare från Rumänien kommit hit, och sitter och tigger på strategiska platser där det finns så mycket folk som möjligt för att en del ger dem pengar.
 
Nu måste man inse; för det första pratar vi om personer som avsiktligt rest hit för att just tigga. Denna bransch eller verksamhet lönar sig alltså bättre här än i landet de kommer ifrån, annars hade det inte funnits någon anledning att resa hit i första läget.
 
Det är alltså så som regel att man inte ger ett öre till tiggare om man inte vill ha fler. Huruvida man egentligen hjälper tiggare genom att ge dem en slant vet jag inte, men betvivlar att så är fallet.
För det andra kommer alla större städer i hela landet bli rena magneter för i stort sett alla tiggare som kan ta sig hit om man ger dem pengar eller på andra sätt hjälper dem. Jag har sett lemlästade barn i asiatiska länder, och konkurrensen baserat på ”tycka synd om” lär hårdna och antalet kommer bara stiga. Uppfinningsrikedomen när det gäller ”tycka synd om” likaså.
Men det är ju en sak om privatpersoner inte genomskådar denna bransch, och ser konsekvenserna av deras donationer för att få ett bättre samvete. Men när Uppsala kommun inte fattar att det handlar om just ett sätt att tjäna pengar (
länk), och tillhandahåller bostäder till hitresta tiggare hamnar saken i ett helt annat läge. Skattepengar ska alltså finansiera tiggarnas verksamhet, genom att man ser till att de får boende.
 
Hur många svenska studenter får betala ockerpriser för en liten kvart i Uppsala för att ens kunna studera på universitetet? Hur många kvalificerade studenter har tvingats avstå utbildningar på grund av den bostadsbrist som råder? Men för tiggarna är allt gratis givetvis, och bostäder fixar man. Kanske är de hungriga åxå, så de ska få gratis mat. Eller varför inte kläder? Eller varför har de inte rätt till försörjningsstöd, gratis sjukvård och tandvård som de illegala immigranterna som kallas ”papperslösa”?
Det behövs inte mycket logik för att fatta att med den naiva politik Uppsalas politiker för, kommer man bli en magnet för alla tiggare i hela västvärlden. Så här har Ni en guide i Uppsala 2017:

Kära turist i Uppsala 2017, då våra politiker tycker så synd om alla hoppas jag Ni kan bana er vägen från domkyrkan mellan alla tiggare som samlats, på vägen till slottet där jag kommer om att berätta om dess historia. Bekymra er inte om att de har lemlästade barn, olika handikapp, eller berättar snyfthistorier med fotografier om svältande och behövande släktingar. En slant i domkyrkans insamling kommer betyda betydligt mer för hjälpbehövande än vad en slant till tiggarna betyder. De har bostäder, socialt understöd, hemspråksundervisning, sjuk och tandvård, och en rad andra förmåner på skattebetalarnas bekostnad, så det finns ingen som helst anledning att tycka synd om dem, eller ge dem pengar. Men jag vill vidare ge er rådet att på intet sätt säga ett enda nedvärderande ord till tiggarna, då detta är åtalbart som agg mot folkgrupp, och tiotusentals kronor kommer obönhörligen att utdömas.”
 

Inga kommentarer: