tisdag 2 februari 2016

Bara 0.6 Ullenhag, Ygeman

Det är uppenbarligen så att man gett myndigheterna direktiv att inte ingripa mot de marockanska gatuungarna som livnär sig på brott. Men eftersom saken nu fått mycket stora proportioner kan man läsa i His Masters Voice (Aftonbladet) att Ygeman säger ” – Man ska kunna hålla dem inlåsta så att de inte avviker och befinner sig ute på gatan och är en fara både för sig själva och andra, säger Ygeman till DN.”.


Att de är en fara för andra råder utom allt tvivel, men hur ska de kunna vara en fara för sig själva? Riskerar de bli påköra eftersom de inte är vana vid svensk trafik, ramla rulltrappor, eller dö akut för att ha ätit något med fläskkött?

Vidare Ygeman; ” – Vi har en skyddslagstiftning genom lagen om vård av unga så jag bedömer att det finns förutsättning för det om de befinner sig i en miljö där de riskerar att skada sig själva, säger han till DN.”

Underbart skitsnack och ordbajseri eftersom saken fått uppmärksammande i internationell press, eller hur? (länk). Ygeman och Morgan Johannson är snart i samma division som Ullenhag i ordbajseri. Jag ger dem bägge bara 0.6 ”Ullenhag”, eftersom det saknas visioner, framtidstro och förhoppningar för dessa gatubarn i hans uttalande. Bättre kan du Ygeman! Löfvén gör dock klokt i att hålla en låg profil…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer aldrig att hända.

Så fort ett gatubarn tas i förvar så rycker Virtanen et al ut och beskriver hur svårt det är för baaarnen och politikerklassen backar. Direkt.

Ren varmluft från Ygeman.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, givetvis är det varmluft. Men formuleringen är lite kul alltså att de kan skada sig själva och andra. I den mån de skadar andra ska de givetvis bestraffas och skickas tillbaka non grata. Men hur kan de vara till skada för sig själva?