tisdag 23 februari 2016

Ohämmad befolkningsökning

Kanske är det lösningen. Jag har funderat mycket på varför man helt sanslöst tillåter en i stort sett ohämmad invandring. Kanske finns ett svar i en artikel som hastigt försvann i SvD eller DN på förmiddagen. Det var någon form av vinstlott för att vi under 2015 blivit fler i Sverige, hur man definierade saken minns jag inte d.v.s. om det var svenska medborgare eller bara personer i landet minns jag inte, men artikeln gick ut på att det var en vinstlott.

Jag vill även minnas att Annie Lööv för något år sedan uttalat att det inte alls var något problem med att öka befolkningen genom immigration och hon nämnde visioner om ett land med mångdubbelt fler invånare än idag.

Så kanske har vi närmat oss pudels kärna. Det finns politiker som menar att det är någon form av egenvärde i att befolkningen blir större, kosta vad det kosta vill. Reinfeldt är start misstänkt för att höra till denna kategori.

Men då måste vi ställ oss frågan varuti detta egenvärde ligger? Vi har från 60-talet och framåt hört att vi har en regressiv befolkningspyramid, d.v.s. att det blir färre som kan försörja en allt större och pensionerad befolkningsgrupp. Detta uppmålades som en fara men katastrofen uteblev, 40-talisterna har nu gått i pension, men i stället för att de är en belastning har vi den nya guldkalven – immigranterna. De ska rädda oss från allt, dessutom är det alltid hemskt synd om dem, och ovanpå detta verkar det vara någon form av egenvärde i att bli fler i landet, helt ospecificerat varför.

Men nu är problemet med den nya guldkalven att det inte finns arbeten, man svamlar desperat om snabbspår, lärlingsutbildningar och blandar vilt bland desperata åtgärder. Vidare är det givetvis så att guldkalven default inte pratar svenska, och dessutom har en utbildningsnivå som inte är gångbar. Ovanpå detta finns helt enkelt inga arbeten, och politiker skapar inte ett enda arbete oavsett vad de tror.

Så kanske tror vissa politiker att det ligger något egenvärde i att Sveriges befolkning blir större. Det är mycket svårt att fatta logiken bakom detta, och jag håller för sannolikt att den helt fattas.

Men den sanslösa invandringspolitiken har i alla fall lett till att vi inte har pengar till: något försvar, sjukvården, pensioner, skolor, polisen, eller något annat än just: Migrationsverket. Det är bara för detta verka att vilka ha mer pengar så lånar regeringen pengar till allt som önskas.

Så varuti ligger egenvärdet av att bara bli fler i detta land? Fler som lever på bidrag, och sämre socialt skyddsnät för alla som byggt upp detta land? Så är läget de facto idag.

Kan det vara så att pudelns kärna ligger i någon falsk och idiotisk vision bland politikerna inom sjuklövern om att det ligger ett egenvärde i att bli fler på Sveriges yta?

Inga kommentarer: