onsdag 3 februari 2016

MIgrationsverkets klärvoajanta spågummor

Så Migrationsverket ska komma med en ny prognos? Givetvis kommer den att spå en minskning, det är politiskt riktigt, men samtidigt kan man baserat på tidigare prognoser av Migrationsverket undra vad de håller på med. Deras prognosmakare består sannolikt av en hel hög klärvoajanta spågummor, med strikta order om att hålla siffrorna nere. Hur har deras prognoser fallit ut de senaste åren? Har de ens kommit i närheten av riktiga siffror?

Men låt oss säga att man prognostiserar en minskning till kanske 100.000 s.k. flyktingar har vi en hel hög kostsamma problem: Det första är anhöriginvandringen som innebär en lavineffekt, så att varje person som beviljas permanent uppehållstillstånd drar hit ett antal släktingar som ska försörjas. Ovanpå detta kan vi ställa oss frågan hur många av de som kommit till detta land de senaste åren som har ett riktigt förvärvsarbete? Man pratar om kanske 8-10 år i medeltal innan en person kommer i arbete och under hela denna tid behövs mat och husrum som alltså måste betalas av svenska skattepengar. I första läget staten, sedan kommunerna.

Så kanske kommer Löfvén et al, klappa sig på bröstet om migrationsverket skulle prognostisera en minskning, men det är inget som säger att så blir fallet. Ovanpå detta har vi problemet med att kostnaden för varje person som kommer hit och inte får arbete läggs på de som redan finns här, varför kostnaderna kommer att skena lavinartat.

Men detta är givetvis bara avseende levnadskostnader, vi har en tilltagande kriminalitet och kostnader för de införda gränskontrollerna, SFI och mycket annat.

Så visst, kanske kan politikerna inom sjuklövern klappa sig på bröstet om det blir en minskning, men hela situationen man ställt till med är en ren katastrof för landet och landets ekonomi.

De enda vinnarna är väl IS, som kan öka priserna på förfalskade id-handlingar samt ”borttappade” svenska pass man kan kursa till look-a-likes.

Jag misstänker dessutom att Merkel alldeles försent har insett vartåt det brakar med AfD på frammarsch och missnöje bland tyska folket. Med den bakgrunden kanske en stor del av de som avsåg flytta till Tyskland, kommer hit i stället. Eftersom Tyskland nu passerat en miljon ekonomiska lycksökare, och om man stänger gränserna, räcker det med en liten del av de som hade Tyskland som mål, för att det ska bli totalt kaos här. Här är det ju helt ok att vara illegal invandrare eller ”papperslös” på nysvenska och man erbjuds gratis vård och omsorg, till skillnad från dumma skattebetalande svenskar.

Så jag ger inte mycket för Migrationsverket spådomar av deras klärvoajanta spågummor. Jag vill inte betala skatt ens för deras viktigaste arbetsredskap; tärningar, tarotkortlekar, ljus och pk-ögonbindlar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läs och förfäras av vad UNHCR har att meddela.Tycker att både Migrationsverket OCH regeringen borde ha denna information.

Redan i år har 67,072 personer korsat Medelhavet för Grekland och Italien. Betyder det att EUs yttre gränsskydd redan brakat samman? Att Erdogan inte håller ord med ändå betalas/behåller de 3 miljarder € man lovat honom? Är allt bara ett spel för galleriet och en plan att ödelägga Europa?

Under katastrofåret 2015 tog sig 5,550 i januari över Medelhavet att jämföras med de 65,439 personer som under januari 2016 tog sig till EU. Dvs hitintills i år sker en ökning med nästan 12 gånger jämfört förra året. Bäva månde Europas politiker och folk för denna folkvandring från tredje världen som absolut inte är en övergående kris som våra politiker tycks ha uppfattat/låtsats uppfatta det som.
http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php

Anonym sa...

Finns bara en akut lösning.

Inrätta enorma läger utanför EU men som drivs av EU. (Alla vill ju bo i samhällen som drivs av den vite mannen (varför vill de annars till Europa?) så det borde vara uppskattat).

Till dessa läger transporteras ALLA som saknar visum och vill bosätta sig i Europa. Vare sig de kommer från Syrien, Irak eller Afghanistan så transporteras man omedelbart till något av dessa läger som förslagsvis ligger i Nordafrika.

Fördelen är att det blir meningslöst att riskera livet på Medelhavet och de västerländska samhällena kan fortleva som tidigare utan att behöva integrera människor från främmande kulturer som inte alla gånger är kompatibla med den västerländska.

Den mångkulturella glädjen får man på köpet i lägren.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Och jag började svara, och det liksom bara blev ett nytt blogginlägg som nu är mitt senaste.