söndag 14 februari 2016

Ett icke fungerande system

Om vi drar tillbaka klockan till före valet, kan vi ju minnas moderaternas politik. Reinfeldt drog igång den största nationella katastrofen på mycket länge och moderaterna var drivande. Vad SD sade var rasistiskt och att ens vifta med en svensk flagga ansågs detsamma. Sahlin och Reinfeldt hade gjort rent idiotiska uttalanden om att vi inte hade någon kultur och att vi skulle bli berikade. SD påtalade dumheterna för totalt döva öron, och man hade då konkreta förslag som givetvis avfärdades som främlingsfientliga och rasistiska.
Idag har vi facit och alla vet att invandringen har kostat och kostar enorma belopp. Vi har enorma problem i kommunerna och kriminaliteten ökar lavinartat. Men beröringsskräcken med fakta och facit har varit total. Man har gett polisen order om att dölja alla kostnader och problem som den sanslösa migrationspolitiken för med sig och propagandaapparaten har gått på högvarv.
Steg för steg har man börjat fatta hur vansinnig den förda migrationspolitiken varit och är, men man har envist fortsatt på samma bana utan att erkänna sina misstag. I synnerhet Internet har torpederat propagandaapparaten från att ensidigt ha monopol på de nyheter och den information medborgarna har fått.

Media travar nu lite runt problemen. Det vore givetvis rent rasistiskt att påstå att de problem och kostnader som idag finns är relaterade till migrationspolitiken, och vidare skulle det anklaga politikerna för den vansinniga politik de ägnat sig åt. Alltså går man runt problemet lite, anspelar på vi-känsla och frågar sig hur det kunde bli på detta sätt.
Denna artikel i Expressen är typisk för denna typ av journalistik. ”Vi måste ta tillbaka förorten från gängen.”, lyder rubriken. Slutsatsen är att ”vi” ska lösa de problem politikerna har ställt till med. Vänligen exkludera mig från sådana naiva ”vi” påståenden.
Så nu har Kinberg Batra knäckt SD-koden (länk), viftandes med en svensk flagga. Hon måste vara rasist, alla som viftar med svenska flaggor är rasister.  Man har alltså fattat hur naiva och korkade man har varit och är, och på punkt efter punkt inser att den politik man förde bara för några år sedan är en ren katastrof. Man kommer sedan med förslag som är precis vad SD kommit upp med tidigare, och som man då avfärdat och röstat ner.

Ärligt talat – hur kan man tro på sådana här politiker som döljer pinsamma fakta för medborgarna, som hoppar i säng med vilket parti det vara må för att få vandra maktens korridorer, och ovanpå detta inte tillstår sina misstag, och kallar dem "utmaningar" som "vi" ska hjälpas åt att lösa ? Så vilka ska Kinberg Batra bilda regering med? Centern kanske med Annie Lööv som fortfarande sjunger invandringens lovsånger? Eller varför inte miljömupparna – det var ju Reinfeldts koncept för att få majoritet, och bara för att blockera SD:s inflytande? Fridolin...svenska skolan är i fritt fall, men det skulle ju fixa sig på 100 dagar. Är det så att minister/magister Fridolin inte kan räkna så långt? 

Kanske borde vi helt byta system? Det här verkar ju inte fungera. Politikers löften är varmluft inmålade i pk-svenska. Man avskaffar det kommunala självstyret och vi har väldens högsta skatt, skolor som är en katastrof, inget försvar, taskiga pensioner, dålig sjukvård o.s.v.
Kanske vore ett totalt nytt system ett alternativ, eftersom detta uppenbarligen inte fungerar.
Pudelns kärna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är rädd att vi går mot ett läge där hot om våld kommer att bli den faktor som kan få politikerklassen att lyssna. Medborgargarden som tar saken i egna händer när polis och politiker inte kan upprätthålla vad som uppfattas som centrala samhällsfunktioner.

Det är en både oönskad och otrevlig utveckling men kanske oundviklig.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentaren! Risken är uppenbar. Ska blogga lite om detta i kväll.