tisdag 2 februari 2016

R291 i Badische Zeitung

Det är tydligen en världsnyhet att medborgargarden i form av firmor ger sig på marockanska gatubarn, och man kan läsa om ett flertal internationella medier som tar upp detta. PÅ FB dök denna roliga bild upp som är (o)lustig men beskriver problematiken. I stället för att ge sig på brottslingarna och straffa dem ger sig polisen efter de som i brist på utebliven rättsskipning tar lagen i egna händer.


Men i Badische Zeitung (BZ), på denna länk kan man läsa om hur polisen mörkar kriminalitet och brott länkade till invandringen med kod ”R291”. Nu är BZ ingen liten lokaltidning och antalet läsare lär vida överstiga hela Sveriges befolkning. Vi har alltså ett nytt parti i Tyskland, AfD som börjar få alltfler väljare och i synnerhet i östra Tyskland har man definitivt en kritik mot flyktingar och den politik som Merkel bedriver. Man håller mycket snabbt på att bli en direkt maktfaktor i landet. Det är inte alls konstigt och på samma sätt som i Sverige kan man läsa om problem och kriminalitet som direkta följdverkningar av nuvarande politik. Nu är kanske den miljon migranter man tagit emot i Tyskland betydligt mindre per capita än i Sverige, men tyska media rapporterar dock om de problem som finns. Det enda PK man kan invända mot är att man envisas med att kalla dem för ”flyktingar” vilket de definitivt inte är. Men det är klart, om än osannolikt att man som i Sverige mörkar brott kopplade till invandringen.


Men oavsett detta skriver tyska media om vad det kostar att bygga flyktingförläggningar, och vidare har man ju sedan tidigare en problematik med fundamental islamism. Allt är givetvis en grogrund för AfD, och det skulle förvåna mig mycket om Merkel sitter kvar efter nästa val. Hon har uttalat ”Vi klarar det.” avseende immigrationen. Skillnaden mellan Tyskland och Sverige är dock att tyskarna fattar att immigrationen kostar enorma belopp, vilket inte alls ses med blida ögon av tyskarna.


Men om liknande saker som våldtäkter, sexbrott och kriminalitet ökar lika lavinartat i Sverige och man dessutom börjar få no-go zoner är jag övertygad om att tyskarna inte har några som helst problem med att både skapa medborgargarden eller att många blir riktigt extrema, och inte drar sig för något. Ställer man som invandrare eller ”flykting” krav på det tyska samhället eller hotar kulturen ligger en mycket allvarlig framtid runt hörnet.

Inga kommentarer: