tisdag 9 februari 2016

Statistik och rena lögner

Nu har alltså polisen haft några veckor på sig att fundera sig ur kod 291. Ursäkta, men jag ger ingen större tilltro till det man presenterar (länk DN), och det finns en stor mängd parametrar man inte tar minsta hänsyn till, och ovanpå det hur ett brott ska definieras. Man kan vidare förutsätta att polisen instruerats om att inte rapportera invandringsrelaterade brott om så inte absolut är nödvändigt. En sådan instruktion ligger helt i linje bara med att använda kod 291. Jag ids dock inte undersöka saken i detalj, men mot bakgrunden av kriminaliteten i berikarområden, sexualbrott, bilbränder mord och mycket annat, lyser med sin närvaro i media varje dag. Det är allom uppenbart att all denna brottslighet är direkt relaterad till invandringspolitiken.

Men man relaterar brott generellt till asylsökande. Så man ställer sig frågan om många brott man inkluderar är relevanta att jämföra mot. Ett exempel är fortkörning – hur stor sannolikhet är det att ett s.k. ensamkommande flyktingbarn ertappas för fortkörning? Man må då givetvis beakta att just fortkörning är ett vanligt brott. Så att lista den totala mängden brott i landet lönar föga, det är bara ett sätt att ljuga med statistik. Man kan inte jämföra ett mord med en fortkörning, och det skulle inte förvåna mig ett dyft om man i statistiken även inkluderat felparkeringar. Avskrivet man ett ärende för att gärningsmannen påstår sig vara under 18 år, och ej straffmyndig?

Vi vet redan att man instruerats att skönmåla situationen och nästa steg blir att kommer hitta på nya sätt att dölja de mycket tragiska konsekvenser som den sanslösa invandringspolitiken har fört med sig. Kostnaderna känner ingen till, och nu inte heller överrepresentationen i brottsstatistiken. BRÅ gjorde sådan statistik, men den visade sig belysa problemen, och man stoppade den – överrepresentationen var rent pinsam.

Nu återstår alltså att tysta media, och man pratar ju om ett lagförslag som kanske kan tysta allt i alternativa media som denna blogg. De media som lyssnar till husbondens röst och direktiv får dock frikort. Förslag om att myndigheterna skulle få rätt att placera spårprogram i medborgarnas dator har även hörts.

Framtiden i detta land ter sig på intet sätt bättre än i forna DDR. Staten ska kontrollera all information medborgarna får, helst via Public Service så du kan bilda dig en ”egen” uppfattning och lyssna till fakta, upplysning och information.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Väl rutet, du vet liksom folket vet att det fria ordet är ett mkt bra substitut istället för våld, tar man då bort det förstnämnda kvarstår med stor sannolikhet det sistnämnda.
"Vi har med andra ord ett styre som ställer till mer oreda än reda.
(ngn sådan statistik som DN nämner finns ej då en RAR anmälan saknar kolumn för detta), däri återfinns inte ens alternativet/eller fråga om GM är flykting/asylsökande. Mao ren och skär propaganda.

Sistnämnt, det är mkt oklokt att förkasta alternativmedia. Så länge väl ton hålls skall/bör man dra nytta av den inte förkasta den.
@rostaratt

Anonym sa...

Det räcker så bra med värdegrundsbaserad yttrandefrihet.

Ingen störs, alla är glada.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna! Ni har helt rätt.